StoryEditor
europa liga

Žestoke kritike nizozemskih medija o Ajaxovom bh. reprezentativcu: "Trči kao slijepa kokoš"

Piše desk  /  22.09.2023., 10:16h

Ajax i Marseille odigrali su 3:3 u prvom kolu Europa lige. Ajax je nakon 20 minuta vodio 2:0 golovima Forbsa (9‘) i Berghuisa (20‘), a Marseille se preko Claussa (23‘) i Aubameyanga (38‘) vratio te do poluvremena došao na 2:2. Taylor je u 52. minuti zabio za 3:2 domaćina, no Francuzi su odnijeli bod preko Aubameyanga iz 78. minute.

Za Ajax su nastupila i tri Hrvata. Borna Sosa odigrao je svih 90 minuta te asistirao za pogodak Berghuisa, Josip Šutalo bio je standardan u obrani, a Jakov Medić je ušao u 93. minuti umjesto Bergwijna. Najlošiji pojedinac u domaćim redovima bio je veznjak Benjamin Tahirović (20), koji je odigrao prvo poluvrijeme.

Žestoke kritike

Reprezentativac Bosne i Hercegovine djelovao je nesigurno, a nakon utakmice su ga žestoko kritizirali u nizozemskim medijima. ESPN-ov analitičar Marciano Vink nije ga štedio: "Tahirović je dramatičan. On stvarno ne razumije kamo se treba kretati. Trči kao slijepa kokoš tamo ispred obrane. Sva opasnost na Ajaxovu obranu dolazi u Tahirovićevom prostoru."

"Mislim da nije odigrao dobro. Bio je vrlo nemaran oko lopte", rekao je Ajaxov trener Maurice Steijn. Tahirović je rođen u Švedskoj, gdje je započeo karijeru. Prije dvije godine je stigao u Romine juniore, a onda je dogurao i do seniora. Ajax ga je za 7.5 milijuna eura doveo ovoga ljeta. Za BiH ima šest nastupa.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 17:28