StoryEditor
premijer liga bih

Željo i Leotar podijelili bodove na Grbavici

Piše desk  /  16.07.2022., 23:06h

Željezničar i Leotar večeras su remizirali (1:1) na Grbavici, u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 U 14. minuti bilježimo prvu veće uzbuđenje na meču. Šutirao je s distance Marko Čubrilo, ali je vratar Plavih Vedad Muftić obranio.

U 20. minuti Grbavica je zaleđena. Todorović je pogodio mrežu domaćih za 0:1 i to iz slobodnog udarca i s kojeg je želio ubaciti, ali je lopta završila u golu.

Samo četiri minuta kasnije majstorija Edin Cocalić za 1:1. Stoper domaćina je petom pogodio mrežu Trebinjaca, nakon centaršuta Semira Štilića i povratne lopte Dženisa Beganovića. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 65. minuti Leotar ponovo prijetio. U prilici se našao Šaleta Kordić, no odbranio je Muftić. Sedam minuta kasnije svoj udarac s distance je isprobao mladi nogometaš gostiju Dragan Matković, ali je pucao pravo u golmana domaćih. U 80. minuti Željezničar je konačno napravio pravu priliku, ali je golman Leotara Puletić zaustavio udarac Štilića. U 87. minuti dobar prodor po lijevoj strani napravio je Brazilac Santos, šutirao, a lopta je završila u autu. Samo minut kasnije Štilić se našao u izglednoj šansi, ali je opet golman Leotara izašao kao pobjednik.

Leotar je do pobjede mogao u 90. minuti. Odličnu priliku imao je Ognjen Todorović koji je šutirao pokraj desne vratnice. Ubrzo je Leotar imao još jednu šansu, i to preko Paranosa, Muftić je obranio. Uslijedio je kontranapad Želje, ali je Beća slabo reagirao pa iz svega nije bilo ni udarca.

Na kraju je susret završen rezultatom 1:1.

Sve u svemu, Željo večeras nije pokazao mnogo. Nešto bolje su zaigrali tek u posljednjem dijelu susreta (od 80. minute), a sva tri boda su vrlo lako mogla otići u Trebinje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:32