StoryEditor
bivši šef dinama

Zdravko Mamić: "Hajduk je proslavio punoljetnost - 19 godina su bez titule. Ako je ne osvoje ove godine bit će još 19"

Piše desk  /  01.08.2023., 11:02h

Bivši čelnik Dinama, Zdravko Mamić dao je izjavu za Maxbetsport.

Naime, Zdravko je uz brata Zorana, bivšeg direktora kluba Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara osuđen na šest i pol godina zatvora u aferi "Godot".

Prema optužnici navedeni su terećeni da su iz GNK Dinamo Zagreb izvukli najmanje 116 milijuna kuna dok su državni proračun Republike Hrvatske oštetili za 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Njegovu sudbinu nije doživio Zvezdan Terzić, trenutni direktor Crvene Zvezde, koji za vrijeme mandata u OFK Beogradu bio optužen za zlouporabu položaja, ali nakon što je oslobođen takvih sumnji, slučaj je komentirao Zdravko Mamić:

"Jako mi je drago zbog Zvezdana Terzića. Osobno ga poznajem i onda mi je još draže. I sa sportske i s ljudske strane mi je drago što su se te njegove nevolje okončale".

"Dolaskom Terzića u Zvezdu ispunjava se ono što sam rekao, a to je da će se Zvezda vratiti na stare staze slave. Zaslužan je, naravno, i predsjednik Vučić. Zvezda igra direktno Ligu prvaka ove godine, vidno je ojačana ekipa. Ne treba sada očekivati neka čuda, ali pričao mi je Terzić kakav je projekt i da je veoma ambiciozan", nahvalio ga je Mamić.

Komentirao je i nogometno prvenstvo u Hrvatskoj.

"Hajduk nam je proslavio punoljetnost, punoljetno su lice, sad su ušli u 19. godinu bez titule. Ako Zvezda uđe u vlak nove Lige prvaka, siguran sam da će i Partizan slaviti punoljetnost. A ako Dinamo kojim slučajem bude prvak Hrvatske i nađe se u istom društvu sa Zvezdom, Hajduk neće biti prvak još 19 godina. Sad im je prilika i bojim se da će ove godine nekako ukrasti titulu Dinamu".

Što se tiče Dinama, kazao je:

"Imao sam prekrasan period života tamo. I dalje sam navijač. Bojim se da Dinamo neće doživjeti situaciju koja se smiješi Crvenoj zvezdi. Volio bih da budem loš prognozer", rekao je Zdravko o najvažnijoj sezoni koja slijedi, jer se sljedeća sezona Lige prvaka važnija nego ikada prije".

Na pitanje čime se bavi i je li u mirovini, Mamić je kazao:

"O ne, nikad neću biti u penziji. Konzultant sam svojim kćerima. One se bave uvozom električne energije i projektima sa Sunčevom energijom. Dobra nam je zabava, obitelj je na okupu i idemo naprijed pobjednički!".

24. travanj 2024 10:14