StoryEditor
vrijedna nagrada

Zbog zabrane točenja alkohola na SP Budweiser se odlučio na nevjerojatan potez

Piše fena  /  20.11.2022., 20:42h

Američki proizvođač piva, kompanija Budweiser, jedan od službenih sponzora Svjetskog prvenstva u Kataru, našla se u problemima zbog odluke o zabrani točenja alkohola na svim stadionima i to u zadnji tren pred početak prvenstva. Zbog toga su se odlučili na zanimljiv marketinški potez, prenosi CNN.

Budweiser zbog zabrane točenja alkohola na stadionima u Kataru sada može točiti samo bezalkoholno pivo. 

Nakon te odluke, kompanija je na svom službenom Twitteru profilu objavila kako će sve zalihe piva koje su dopremljene u Katar pokloniti pobjedniku Svjetskog prvenstva.

- Novi dan, novi tweet. Pobjednička ekipa će dobiti svo dopremljeno pivo. Ali, tko će ga osvojiti? - stoji u objavi Budweisera.

Kompanija Budweiser je trebala osigurati piće na stadionima i u zonama za navijače u Kataru, no čelnici FIFA-e popustili su pod pritiskom katarskih vlasti i potvrdili da se neće prodavati alkohol ni na jednom stadionu zbog čega bi pivska kompanija mogla izgubiti čak oko 40 milijuna dolara.

Desetine tisuća limenki Budweiser piva ostale su neiskorištene i nagomilane u skladištu u Dohi nakon što su čelnici FIFA-e u razgovoru s organizatorima Svjetskog prvenstva u Kataru 48 sati uoči početka Mundijala donijeli odluku da se alkoholna pića neće točiti, zbog čega će kompanija tražiti odštetu od FIFA-e.

Budweiser se trebao posluživati unutar prostora za navijače s ulaznicama koji okružuju svaki stadion, ali ne i na tribinama stadiona ili u dvoranama. Loše su to vijesti za sponzora koji trenutno ima ugovor vrijedan oko 70 milijuna dolara s FIFA-om za ovo Svjetsko prvenstvo, kao i za ono koje će se 2026. godine igrati u Meksiku, Kanadi i SAD-u.

Dnevnik.ba

31. siječanj 2023 02:50