Stadion Ernst Happel, Beć, Austrija - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 6. kolo, Austrija - Hrvatska. Marko Livaja, Ivan Perišić. Photo: Igor Soban/PIXSELLIGOR SOBAN - Pixsell
StoryEditor
kvalifikacije za ep

Zašto su Livaja, Perišić i Gvardiol zamijenili brojeve? Sve je krenulo od Perišića

Piše desk  /  27.03.2023., 18:52h

Objavastartnih postava za utakmicu Hrvatske i Walesa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo potvrdila je neke promjene u hrvatskoj reprezentaciji. Riječ je o promjenama brojeva na dresovima u kojima su neki igrači istrčali na Poljudu na otvaranju puta prema Euru.

U oči je upalo da je broj šest, koji je dosad nosio Dejan Lovren, na leđima Josipa Šutala koji je dosad imao broj 24. Ivan Perišić više nema četvorku, već 14, a njegov stari broj na sebi će imati Joško Gvardiol. Broj 14 na Svjetskom prvenstvu u Kataru nosio je Marko Livaja, a on je na Poljudu istrčao s brojem 20, prenosi Index.hr.

U medije je procurilo objašnjenje ovakve odluke. Ono je vrlo jednostavno, čak i banalno - Perišić je zatražio od Livaje za se mijenjaju za brojeve. Napadač Hajduka je na to pristao, ali nakon toga nije htio biti napadač s brojem 4 na leđima, pa je onda mijenjao broj s Gvardiolom kako bi nosio 20, koji je ipak uobičajeniji kod ofenzivaca od četvorke.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 18:58