StoryEditor
sramotan poraz

Zadnji put kada je Luksemburg nekome zabio 4 gola u kvalifikacijama, izbornik BiH se nije ni rodio

Piše desk  /  17.11.2023., 10:11h

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je navijačima podarila novu gorku pilulu.

Zmajevi su poraženi u gostima od Luksemburga rezultatom 4:1, a to je svakako jedan od najtežih, ako ne i najteži poraz u povijesti našeg tima kada se sve uzme u obzir.

Luksemburžani nastupaju više od 100 godina, a u manje od 10 navrata uspjeli su postići četiri pogotka na jednom susretu.

Uglavnom se tu radilo o prijateljskim susretima protiv amaterskih reprezentacija, a sinoć su u tome uspjeli prvi put u kvalifikacijama za Euro.

Zmajevi su tako ispisali nove negativne stranice povijesti bh. tima, a Luksemburg je posljednji put četiri gola u kvalifikacijama postigao još davne 1961. godine.

Tada je ova selekcija 8. listopada u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1962. godine svladala selekciju Portugala s 4:2.

Uzmimo u obzir da tada nije bio rođen ni selektor Zmajeva Savo Milošević (1973.), te da se to dogodilo prije 62 godine. Tog uspjeha sjećaju se oni najstariji, koji su već duboko u mirovini.

Posljednji put kada je Luksemburg postigao četiri gola nastupili su u Ligi nacija i to protiv Moldavije 8. rujna 2018. godine.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 13:07