StoryEditor
shabanova trilema

Za godinu dana promijenio tri reprezentacije, čini se da se odlučio za posljednju u nizu: "Svugdje mi je bilo lijepo, ali igrati za Sjevernu Makedoniju..."

Piše desk  /  01.10.2022., 08:08h

Mladi nogometaš Borussije M‘gladbach Shaban Zenku za samo godinu promijenio je tri reprezentacije, a na kraju je odlučio nastupati za Sjevernu Makedoniju.

Osamnaestogodišnji igrač porijeklom iz Kirčova u Sjevernoj Makedoniji rođen je u Njemačkoj, ali prvo je odjenuo dres juniorske reprezentacije Kosova, za koju je pozvan, ali nije upisao nastup.

Nedugo zatim dobio je poziv Albanije i zaigrao je za njihovu juniorsku selekciju, ali ni to nije bilo sve jer je prije nekoliko dana debitirao za reprezentaciju Sjeverne Makedonije do 19 godina u pobjedi protiv Cipra 3:2, a postigao je i gol iz slobodnog udarca.

"Svugdje mi je bilo lijepo, ali igrati za Sjevernu Makedoniju mi je najdraže, ipak sam ja iz Kirčova. Kad su me pozvali Kosovo i Albanija, bio sam sretan, ali Sjeverna Makedonija je za mene nešto posebno", kazao je mladi igrač, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:38