StoryEditor
gambija

Za dlaku izbjegnuta velika tragedija: Afrička reprezentacija se umalo ugušila u avionu

Piše desk  /  11.01.2024., 12:27h

Afrički kup nacija u Obali Bjelekosti samo što nije počeo. Većina reprezentacija se sprema otputovati na veliku smotru, no vijesti koje stižu iz Gambije itekako brinu, a veliki turnir još nije ni krenuo.

Samo devet minuta otkako su poletjeli iz Banjula, reprezentativci Gambije bili su primorani sletjeti nazad na aerodrom zbog nemogućnosti dotoka kisika u kabinu s putnicima.

Kako tvrdi izbornik Tom Saintfiet, prava je sreća da su svi igrači i članovi stožera izvukli "živu glavu" jer je postojala velika opasnost trovanja ugljučnim monoksidom, što bi u slučaju neotkrivanja kvara na zrakoplovu bilo pogubno za sve.

Da stvar bude gora, nisu svi prošli bez posljedica. Prilikom kratkog leta nekoliko se igrača i onesvijestilo što je dodalo paniku na ionako zahtjevnu i baš ugodnu situaciju pred početak važnog natjecanja.

Za dlaku izbjegli kolektivnu smrt

"Svi smo mogli biti mrtvi. Bio sam među onima koji su brzo zaspali. Nakon devet minuta pilot se vratio u zračnu luku jer nismo imali opskrbu kisika. Neki igrači nisu se probudili sve do prvih trenutaka nakon što smo sletjeli. Skoro smo se otrovali ugljičnim monoksidom. Da smo letjeli još pola sata... Svi bismo bili mrtv" rekao je izbornik Saintfiet za Nieuwsblad.

Novinarima se obratio i Saidy Janko koji trenutno brani boje Young Boysa. Propusta je čini se, bilo na nekoliko razina. "Neprihvatljivo. Nakon što putovali ukupno 32 sada od Saudijske Arabije (do Gambije s dugim presjedanjima u Istanbulu i Casablanci, trebali smo letjeti od Gambije do Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija".

Nogometaši sada traže adekvatnu zamjenu i sigurni zrakopolov s kojim će poletjeti iz Banjula do svoje konačne destinacije. Premda ovakvi problemi narušavaju mir i koncentraciju pred velike turnire, Gambijci su vjerojatno jako sretno što su iz ove priče izašli -živi. 

28. travanj 2024 14:24