StoryEditor
sramotno ispadanje

Xavi nakon ispadanja Barce iz LP: Bijesan sam jer je ovo realnost

Piše Desk  /  09.12.2021., 11:55h
To je naša realnost i zbog toga sam bijesan. Ipak, moramo se s time suočiti, nema drugog načina. Počinjemo od nule. Cilj nam je Liga prvaka, ne Europska liga, zaključio je trener Barcelone.

Nevjerojatno zvuči da je Barcelona s gol razlikom 2-6 držala mjesto koje vodi u osminu finala Lige prvaka. No, ima pravde pa je u posljednjem kolu grupne faze Barcelona izgubila od Bayerna, dok je Benfica srušila kijevski Dinamo i tako poslala Blaugranu u - Europsku ligu, prenose 24sata.hr.

Xavi se tome nije nadao, zbog Europske lige nije došao. Došao je 'ugasiti požar', koji još uvijek itekako gori. Sedam bodova, tek dva zabijena gola, a devet primljenih... najgori učinak u povijesti! Nakon 21 godine, Barcelona se oprostila od Lige prvaka već u grupnoj fazi, za vodećim Realom u La Ligi zaostaje ogromnih 16 bodova... 

- Dominirali su (Bayern, op. a.). Mi smo ti koji uvijek žele dominirati i podčiniti suparnika, a sad su to oni napravili nama. Moramo tražiti više od sebe, mi smo Barcelona. Ovo mora biti točka u kojoj se mijenjaju dinamika i mnoge druge stvari. Nismo se natjecali. Ovo je Liga prvaka - prokomentirao je Xavi utakmicu s njemačkim prvakom.

Eh, 'gdje' je sada Barcelona? Ustvari uopće nema smisla ju više uspoređivati s Realom niti bi se Xavi trebao zamarati s najvećim rivalom. Barca se mora okrenuti stvarnoj situaciji, a ona je - sedmo mjesto u La Ligi. A mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće godine bježi im šest bodova.

- Ovo je naša realnost. Ovo je situacija s kojom se suočavamo, a to suočavanje moramo odraditi dostojanstveno. Već danas počinje nova era. Bijesan sam. To je naša realnost i zbog toga sam bijesan. Ipak, moramo se s time sučeliti, nema drugog načina. Počinjemo od nule. Cilj nam je Liga prvaka, ne Europska liga. Moramo naporno raditi. Volim ovaj klub i dat ću život da stvari ponovo profunkcioniraju - zaključio je trener Barcelone.

Inače, bila je ovo peta utakmica Xavija na klupi 'svog' kluba, druga u Ligi prvaka. Posljednje dvije je izgubio, Barca je pod njegovim vodstvom zabila tek četiri gola (od toga tri Villarrealu), primila je pet, a u čak tri utakmice Katalonci su ostali bez 'ispaljenog metka'.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 05:21