StoryEditor
mladi stoper

Vušković odbio nagodbu s njemačkim nogometnim savezom: "Nevin sam! Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti"

Piše desk  /  21.03.2023., 08:14h

Njemački Abendblatt piše da je Mario Vušković (21) odbio ponudu Njemačkog nogometnog saveza (DFB-a) u dopinškoj aferi. Naime, iz Saveza su HSV-om stoperu ponudili suspenziju na period kraći od godinu dana, no on je to odbio. Vušković i njegov odvjetnik vjeruju da je nevin i da će to pokazati rezultati trećeg uzorka, odnosno uzorka C.

Prošlog tjedna Vušković je bio na trećem saslušanju pred sudom u Frankfurtu. Očekivala se konačna presuda, no sudac Stephan Oberholtz odgodio je odluku. Presudu će dostaviti pisanim putem u roku od dva tjedna, a u međuvremenu se DFB pojavio s prijedlogom koji se nije svidio Vuškoviću.

Podsjetimo, nakon što je bio pozitivan na dva testa na doping, Vušković, do tada nezamjenjivi igrač njemačkog velikana, od studenog prošle godine bio je suspendiran zbog optužbe i postupka protiv njega. Vušković je prije tri dana imao saslušanje pred tijelima saveza koje je potrajalo više od tri sata, no odluka na koncu nije izrečena.

Što prijeti Vuškoviću?

Vuškoviću prijeti suspenzija na četiri godine. To bi sjajnom i mladom stoperu praktički okončalo karijeru koja je jako dobro počela i koja puno obećava. Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. i, ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027. Na tržište bi se vratio bez kluba, nakon preduge pauze i osramoćen. Druga opcija je da bude oslobođen.

"Nevin sam"

"Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti", rekao je na saslušanju uplakani Vušković pa dodao:

"Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene."

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:28