StoryEditor
PONUDA NA STOLU

Vrijeme za rastanak s Osijekom? Talijani pišu da Bjelica preuzima klub iz Serije A

Piše desk  /  26.05.2022., 10:09h

Bjelica se požalio kako ima sve što želi, ali nedostaje mu još nešto da bi mogao napraviti i taj iskorak koji se već od dolaska mađarskih investitora spominje kao glavni cilj kluba iz grada na Dravi

"Iznenađenja su u nogometu uvijek moguća", rekao je Nenad Bjelica pred kraj HNL sezone kada su ga upitali vraća li se na klupu Dinama. Rasplamsao je tako duhove koji su odmah krenuli vagati je li to dobro ili loše i za njega i Dinamo, a naravno i Osijek. No, prema najnovijim informacijama koje kolaju talijanskim medijskim prostorom, Nenad Bjelica trebao bi se iz Osijeka preseliti u Italiju.

Kako tvrdi tamošnji stručnjak za transfere, poznati novinar Gianluca di Marzio, još uvijek aktualni strateg bijelo-plavih preuzet će Speziju, klub Serie A kojega je Bjelica vodio dok je bio dijelom Serie B. Protukandidati su mu Gotti i Andrea Pirlo, prenosi Vecernji.hr.

Ondje je stigao iz Austrije Beč u sezoni 2014./15. Klub je pod Bjeličinim vodstvom koje je trajalo 17 mjeseci završio na petom mjestu drugog razreda talijanskog nogometa.

Ove sezone Spezia je završila kao 16. u Serie A, a Osijek na trećem HNL-a, iako su do finiša sezone pretendirali i na pehar prvaka. Bjelica se požalio kako ima sve što želi, ali nedostaje mu još nešto da bi mogao napraviti i taj iskorak koji se već od dolaska mađarskih investitora spominje kao glavni cilj kluba iz grada na Dravi, a dolaskom Bjelice nakon neugodnog rastanka u Dinamu ti su se snovi na trenutke činili kao java. No, Bjeličine izjave pred kraj ove sezone dale su naslutiti da se u jednom od najboljih hrvatskih trenera budi želja za novim izazovima i da je velika vjerojatnost da će napustiti klupu prvoligaša svoga rodnog grada.

Pripreme Osijeka najavljene su za 13. lipnja, a kako je jednom prilikom legenda Osijeka, Robert Špehar, rekla: "ako ne bude ove sezone, u idućima će bijelo-plavi sigurno biti prvaci".

Ostaje pitanje hoće li ih do te titule voditi Nenad Bjelica ili pak netko drugi. Ako je poziv iz Serie A konkretan, teško da će ambiciozan trener poput Bjelice propustiti takvu priliku.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 03:41