StoryEditor
okršaj s jonesom?

Vraća li se Stipe Miočić? "Ta borba ima smisla..."

Piše desk  /  17.04.2022., 14:19h
Prošlo je već više od godine dana otkako je posljednji put u akciji u UFC-u bio Stipe Miočić, 39-godišnji američki borilački majstor hrvatskih korijena. Miočić je lani pri kraju ožujka izgubio svoj teškaški naslov porazom od Francisa Ngannoua na priredbi UFC 260 u Las Vegasu, a sada se o njegovom mogućem povratku izjasnio Dana White, prvi čovjek UFC-a.

Kako je White kazao za TMZ Sports, cilj je da se Miočić bori na ovoljetnoj priredbi najjače svjetske organizacije mješovitih borilačkih vještina. Taj plan uključuje borbu protiv Jona Jonesa, kojeg u UFC-u nema još od veljače pretprošle godine.

‘Da, borba protiv Stipe ima smisla’, rekao je White odgovarajući o tome kakvi su planovi s Jonesom, prenosi dnevno.hr.

Mogući susret Miočića i Jonesa bio je tema i ranije, a sada ju je oživio Dana White govoreći o ovogodišnjem kalendaru UFC-a. Bivši teškaški prvak hrvatskih korijena bi time dobio novu zvučnu priliku za povratak na nekadašnje staze.

Miočić se do sada u profesionalnoj karijeri u mješovitim borilačkim vještinama može pohvaliti s 20 pobjeda, 14 u UFC-u, a ima i četiri izgubljene borbe. Nakon lanjskog poraza od Ngannoua pričalo se i o mogućem povlačenju, no najava koju je imao Dana White govori da bi se povratak mogao dogoditi uskoro.

Borba koja se najavljuje donijela bi sudar s Jonesom, 34-godišnjakom koji je prije duge pauze ostvario sveukupno 26 pobjeda u profesionalnim vodama, 20 u UFC-u. Poraz je bio samo jedan, još 2009. od Matta Hamilla kada je bio diskvalificiran zbog nedopuštenog udaranja laktovima.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 04:16