StoryEditor
transferi

Vodeća momčad turskog prvenstva želi igrača koji je sa Zrinjskim dva puta osvajao Premijer ligu BiH

Piše desk  /  05.04.2024., 12:40h

U Fenerbahče su ljetos došli bh. reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić te hrvatski reprezentativac Dominik Livaković, dok je Bešiktaš doveo bivšeg Vatrenog Ante Rebića, a od ljeta će po svemu sudeći i Galatasaray biti jači za igrača koji ima veze s Hrvatskom i BiH.

Ovaj klub bio je navodno zainteresiran za Luku Modrića, ali je dolazak jednog od najboljih veznjaka na svijetu ipak ostala samo želja uprave turskog kluba. No, tamošnji mediji, konkretno Fanatik, raspisao se o mogućem dolasku drugog Hrvata.

"Galatasaray, koji 7. aprila igra utakmicu Superkupa protiv Fenerbahčea u Şanlıurfi, bori se za naslov prvaka u Super ligi, a razmišlja i o narednoj sezoni. S tim u vezi, jedno iznenađujuće ime došlo je na dnevni red žuto-crvenog kluba, koji nastavlja svoje transfere. Ispostavilo se da je Okan Buruk dao pozitivan nalaz za 22-godišnjeg nogometaša", stoji u objavi Fanatika.

Ondje se ističe da je Galatasarayu zapao za oko nogometaš Rijeke Niko Janković.

"Skautski timovi Galatasarayja, koji su pregledali sve kutke Europe, detaljno su istražili 22-godišnjeg hrvatskog igrača. Janković, čija je izvorna pozicija središnji vezni, ponekad može igrati kao broj 10, a ponekad na lijevom krilu", piše u tekstu Fanatika.

Doznaje se da je zajedničkom odlukom skauta i stručnog stožera upravi poslano pozitivno izvješće za transfer te da bi moglo doći do selidbe Jankovića za iduću sezonu. Ugovor 22-godišnjeg veznjaka s hrvatskim klubom istječe u ljeto 2026. godine.

Niko Janković dobro je poznat ljubiteljima bh. nogometa, budući da je sa Zrinjskim iz Mostara osvajao naslove prvaka BiH 2022. i 2023. godine. Zagrepčanin se trenutno bori za titulu s Rijekom koja je vodeća u SuperSport HNL-u ispred Dinama i Hajduka.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:19