StoryEditor
Svjetski kup

Vlhovoj pobjeda u Austriji, hrvatska skijašica Ljutić sjajna treća!

Piše hina  /  10.01.2023., 19:54h

Izvrsnu prvu vožnju imala je Zrinka Ljutić na slalomu za Svjetski kup u austrijskom Flachauu, u kojoj je ostvarila treći rezultat, zaostavši samo za dvije najbolje slalomašice svijeta Slovakinjom Petrom Vlhovom i Amerikankom Mikaelom Shiffrin.

Vlhova je sa 55.90 sekundi imala najbolje vrijeme prve vožnje, nadmašivši Shiffrin za 17 stotinki, a Ljutić za 58 stotinki.

Svjetska juniorska prvakinja u slalomu na stazu je izašla sa startnim brojem 17 i spustila se bez pretjeranog respekta, riskirajući i puštajući brzinu na svim dijelovima na kojima je to bilo moguće. Njezina vožnja nije bila bez pogrešaka, ali nijedna nije bila takva da bi ju usporila ili izbacila iz ritma, a imala je i najbolje vrijeme između prvog i drugog prolaznog vremena. Najveći dio zaostatka za Vlhovom nakupila je između zadnjeg prolaza i cilja (+0.48).   

Unutar jedne sekunde zaostatka za Vlhovom ugurala se još samo Njemica Lena Duerr (+0.96).

Leona Popović je u prvoj vožnji ostvarila 23. rezultat zaostavši 3.16 sekundi za Vlhovom. Nažalost, Leoni prva vožnja nije uspjela, skijala je pod kočnicom, ali je ipak uspjela izboriti nastup u finalu, uz mogućnost napretka po ljestvici.

Start druge vožnje je predviđen za 20.45 sati.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 07:19