StoryEditor
miroslav blažević:

"Vlasnik Chelseaja mi se javio na poluvremenu, nakon utakmice sam zbrisao zbog onoga što sam mu rekao..."

Piše desk  /  07.09.2022., 07:11h

Čudesnu igru Dinama u RTL Direktu komentirao je trener nad trenerima, Ćiro Blažević

U susretu 1. kola E skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pred 20.607 gledatelja pobijedio Chelsea s 1-0.

Nogometaši zagrebačkog Dinama svoj osmi nastup u grupnoj fazi Lige prvaka otvorili su na stadionu Maksimiru pobjedom protiv bivšeg europskog i engleskog prvaka Chelsea.

Pogodak odluke postigao je Mislav Oršić u 13. minuti. Čudesnu igru Dinama, senzaciju na startu Lige prvaka, i očekivanja za dalje, u RTL Direktu komentirao je trener nad trenerima, Ćiro Blažević.

"Ne mogu se oteti dojmu da sam još uvijek u jednom pozitivnom stresu. Da budem iskren, možda sam najviše iznenađen od svih koji su danas bili na utakmici. Imao sam privilegiju da na poluvremenu razgovaram s predsjednikom Chelsea, jedan Amerikanac, koji je bio malo zabrinut. Iskreno mu kažem 'ne brinite, vi ćete pobijediti'. Prevario sam se. Za razliku od vašeg komentara da smo ih nadigrali potpuno, ma nismo. Oni su nas nadigrali, a mi smo pobijedili. Evidentno su pokazali sav svoj autoritet, ali ga nisu konkretizirali. Mi smo to učinili i napravili nogometnu senzaciju. Naš puk je oduševljen, ali nema svijest koliko to u nogometnom svijetu će odjeknuti, da je Dinamo pobijedio tako velikog favoriziranog protivnika", kazao je Ćiro.

Komentirao je i igru Mislava Oršića.

"Oršić je značajan igrač za Dinamo. Ima tzv. ne samo startnu nego i reaktivnu brzinu. Kad se uputio prema golu bio sam spokojan jer sam znao da posjeduje tu vrstu vrline. Možda da objasnim što je to startna. Kad ste u automobilom startate s prvom pa onda ide brzo, ali dođete u petu, a ona nema tu moć da ubrzava. Mi to u nogometu žargonu zovemo reaktivno. Kad je primio loptu, znao sam da on bježi i pobjegao je, zabio jedan majstorski gol. Bio sam uvjeren da je taj gol previše rano pao, da će oni reagirati. Tako sam utješio Amerikanca koji me tražio poslije utakmice, jer sam zbrisao", kazao je Ćiro.

Komentirao je i trenera Antu Čačića.

"Čačić je napravio dobru ekipu. Slučaj je htio da u ekipi Dinama ima jedan koncentrat talenta koji smo rijetko kad imali. Možemo se nositi i s najjačima. To su mi danas potvrdili. Bit će nam teže jer svi ovi tradicionalni favoriti ako što je Milan, oni će s drugim elanom i odlučnošću ući u utakmicu jer nismo outsideri za nikog", kazao je Ćiro.

"Čačić je jedan uspješan trener, a mi se treneri mjerimo po rezultatu i on ga ima. Zamjeram mu kako može Oršića vaditi kad su nam ostavili prostor i samo on može u njega. Žao mi je jer ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je", kazao je.

Komentirao je i čija je zasluga Dinama za ovakav start te ima li tu zasluga Zdravka Mamića.

"Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi. Ne znam koliko i ima li Zdravko utjecaj na ovo sve, ali ono što je Zdravko napravio to mu ne može nitko uzeti. Od siromašnog Dinama je napravio mali Juventus", kazao je Ćiro.

Kazao je i da svi koji imaju čast da ga slušaju znaju da je s Mamićem u dobrim odnosima.

A što je još rekao Ćiro pogledajte u na poveznici.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 17:40