StoryEditor
sastanak s plenkovićem

Vlada RH ustupa zemljište za gradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici

Piše hina  /  06.04.2023., 13:52h

Premijer Andrej Plenković primio je u četvrtak izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom Zlatkom Dalićem, priopćeno je iz ureda premijera.

Razgovaralo se o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada Republike Hrvatske će podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište, još jednom istaknuvši da su ponosni na uspjehe hrvatske reprezentacije koja je u vrhu svjetskog nogometa.

Sastanak je iskorišten i za dogovaranje daljnjih aktivnosti oko ulaganja u stadione i sportske građevine od nacionalnog značaja, za koje Ministartsvo turizma i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, HNS i drugi savezi pripremaju kriterije sufinanciranja, stoji u kratkom priopćenju Vlade na twitteru.

"Hvala premijeru Plenkoviću i Vladi Republike Hrvatske na iskazanoj podršci izgradnji nacionalnog kampa kao strateškog cilja hrvatskog nogometa. Pogotovo nas raduje konkretna najava da će nam Vlada RH ustupiti zemljište na kojem će, duboko sam uvjeren, uskoro osvanuti novi dom hrvatskog nogometa. Također, pozdravljamo činjenicu da kroz novi Zakon o sportu Vlada pokazuje ambiciju ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem zemlje što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju sporta u Hrvatskoj", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Visoku delegaciju Saveza primio je premijer  Plenković, a uz njega su na sastanku bili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica sporta i turizma Nikolina Brnjac, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić te glasnogovornik Vlade RH Marko Milić, uz nazočnost gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara.

Na sastanku su ispred HNS-a uz predsjednika Kustića sudjelovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 00:05