StoryEditor
sporna objava

Vinicius zbog rasizma odbija igrati, za sve kriv digitalni tim Real Madrida

Piše desk  /  15.03.2024., 12:02h

Pogreška administratora Realovih društvenih mreža izazvala je krizu u madridskom klubu. Zbog previda prilikom jedne od objava na Instagramu sve je eskaliralo do te mjere da je Vinicius Junior zaprijetio da neće igrati, a u sve se morao uplesti i klupski vrh.

Kako navode španjolski mediji pišući o objavi koja je s Instagrama maknuta nakon manje od jednog sata, vjerojatno se dogodilo to da je administrator nepažnjom objavio fotografiju na kojoj Vinicius ljubi grb dresa, ali s naljepnicom ispod te objave koja prikazuje evoluciju od majmuna prema čovjeku.

Ta naljepnica zapravo je logo izraelskog DJ dua, a na njoj evolucija završava upravo prikazom DJ-a. Pretpostavka španjolskih medija je da je administrator bez razmišljanja na Instagram zalijepio spornu fotografiju, što je naljutilo brazilskog napadača kojeg suparnički navijači redovito vrijeđaju oponašajući glasanje majmuna i uzvikuju prema njemu rasističke uvrede.

Ta objava sada stara nepuna dva tjedna navodno je toliko naljutila Viniciusa da je zaprijetio štrajkom i poručio da neće igrati u utakmici protiv Valencije. Intervenirati je morao i direktor kluba Jose Angel Sanchez. Vinicius je zatražio da se odgovorni sankcioniraju. U utakmici protiv Valencije bio je dio startne postave i dvostruki strijelac u remiju 2:2.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:36