StoryEditor
next big thing

Video hrvatskog čuda od djeteta na treningu Bayerna skupio stotine tisuća lajkova, pogledajte kako gospodari loptom

Piše desk  /  03.02.2022., 10:57h
Osim Josipa Stanišića, Bayern ima još jednog Hrvata. Riječ je o Gabrielu Vidoviću.

Mladi hrvatski reprezentativac ima tek 18 godina i veliki je talent, a Bayern ima velike planove s njim. Vidović može igrati na poziciji napadača i ofenzivnog veznjaka, pa je to dobra stvar i za Vatrene, kojima uvijek treba širina u napadu.

Bayern je jučer objavio video s treninga prve momčadi. Trener Julian Nagelsmann priključio je Vidovića iz druge momčadi, a mladi Hrvat je odmah postao hit. On je snimljen sa svojim suigračem kako izvodi trikove, a video je skupio je već oko 250 tisuća lajkova i milijune pregleda, prenosi gol.hr.

Vidović je prije 18 godina rođen u Augsburgu. Njegov otac Zoran, rodom iz Žepča, napustio je BiH i potražio bolji život u Njemačkoj 1995. Nogomet je počeo trenirati zbog tate, koji obožava nogomet, a i on ga je trenirao. Već s devet godina su ga zapazili skauti Bayerna, no obitelj je odlučila da će ostati još neko vrijeme u Augsburgu.

Bayern tu nije odustajao. Opet su ga zvali kada je napunio 12 godina i taj poziv se nije mogao odbiti, te se preselio u München. Među hrvatskim nogometašima idol mu je Luka Modrić, ali obožava gledati i Nikolu Vlašića. Od stranih igrača mu je drag Lionel Messi, no Modrić mu je ispred njega.

Vidović danas nastupa za drugu momčad Bayerna i ove sezone u 20 utakmica ima 12 golova i sedam asistencija, a uskoro bi trebao debitirati i u prvoj momčadi, u kojoj je neko iskustvo već skupio Josip Stanišić, koji je u međuvremenu i debitirao za Hrvatsku i kandidat je za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:40