StoryEditor
kvalifikacije za euro

Velšani ne žele na Poljud? Novinar koji je to napisao lažno je optužio Torcidu

Piše desk  /  11.02.2023., 13:14h

Hrvatska nogometna reprezentacija će 25. ožujka započeti svoj lov za plasmanom na Euro 2024. godine u Njemačkoj. Prvu utakmicu igrat će kod kuće protiv Walesa, a u skupini su još Turska, Latvija i Armenija. Poljud bi trebao ugostiti prvu utakmicu u kvalifikacijskom ciklusu, ali jučer je stigla vijest kako su Velšani nezadovoljni uvjetima na Poljudu te će možda tražiti da se susret odigra na drugom stadionu.

Izbor za te tvrdnje im je Phil Cadden iz The Suna, novinar koji pokriva reprezentaciju Walesa i velški nogomet. "Stadion je noćna mora za gostujuće navijače, potpuno neprikladan za ovakvu utakmicu", istaknuo je predstavnik navijača reprezentacije Walesa, čije riječi prenosi Street. Zasad nije poznato hoće li UEFA takav zahtjev i uvažiti., prenosi Index.

Cadden u The Sunu zamijenio utakmice

U članku u The Sunu u kojem objašnjava uzroke nezadovoljstva Velšana, Cadden navodi kako nešto manje od 34 tisuće stolica na Poljudu nije razina na koju su navikli u otočkom nogometu, a velški navijači su dobili 1700 ulaznica.

Isti novinar je napisao i kako su se 2017. godine na Poljudu dogodili neredi na utakmici između Evertona i Hajduka. Nije poznato je li time htio dati dodatan argument tezi da Poljud nije prikladan stadion za odigravanje utakmice, ali je svakako pobrkao utakmice.

Naime, na pretkolu Europa lige između Evertona i Hajduka uistinu je bilo nereda, ali oni se nisu dogodili u Splitu, nego u prvoj utakmici u Liverpoolu. Taj susret bio je nakratko prekinut zbog ponašanja navijača.

Sukob je počeo na tribini na kojoj su smješteni navijači Hajduka, letjele su stolice, a zaštitari su čuvali torcidaše da ne upadnu na travnjak. Sudac je povukao igrače sa strane, a utakmica je poslije nekoliko minuta nastavljena nakon što se situacija na tribinama Goodisona smirila.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:59