StoryEditor
Mihajlo Mudrik

Veliki ukrajinski talent: “Nisam Neymar, ja sam ukrajinski Modrić. To mi bolje zvuči”

Piše desk  /  05.10.2022., 17:42h

Legendarni kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna govorio je za španjolske medije o Šahtarovu dragulju Mihajlu Mudriku, koji će večeras istrčati na Santiago Berbabeu protiv Real Madrida.

Ruska invazija na Ukrajinu skupo je stajala Šahtar iz Donjecka, koji večeras u Ligi prvaka igra protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu.

Osim što je već godinama u progonstvu i ne može igrati na svom stadionu, klub moćnog ukrajinskog oligarha Rinata Ahmetova ostao je i bez brojnih sjajnih igrača, mahom Brazilaca.

“FIFA nas je uništila. Nije nas zaštitila niti u jednom trenutku”, požalio se u razgovoru za Marcu dugogodišnji kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna, koji trenutno obavlja ulogu sportskog direktora ukrajinskog prvaka.

Šahtar je izgubio cijelu plejadu sjajnih igrača jer im je FIFA dopustila da raskinu ugovor i pređu u druge klubove, no očito da supstanca ukrajinskog kluba još nije potrošena do kraja. Šahtar i dalje ima talentiranih igrača s potencijalom, koji su kadri osvajati bodove u Ligi prvaka. Trenutno ima četiri boda u grupi, pobijedio je Leipzig u gostima i odigrao remi sa Celticom u Varšavi, a sada gostuje u Madridu.

Srna je u intervjuu za Marcu poseban akcent stavio na Šahtarovog dragulja Mihajla Mudrika, kojeg su engleski mediji prije nekoliko dana usporedili s Neymarom, a on im je odvratio da bi radije da ga uspoređuju s Modrićem.

“Nisam Neymar, ja sam ukrajinski Modrić. To mi bolje zvuči”, istakao je Mudrik.

Mudrik na Transfermartku vrijedi 15 milijuna eura, a engleski mediji ljetos su pisali da je Newcastle spreman iskrcati za njega pedesetak milijuna, a zainteresirani su bili Arsenal i Everton.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 20:51