StoryEditor
problemi sa srcem

Veliki Sergio Aguero završio karijeru

Piše Fena  /  15.12.2021., 13:41h
Napadač Barcelone i argentinske nogometne reprezentacije Sergio Aguero odlučio je završiti karijeru nakon liječničkog u vezi problema sa srcem.

Tridesettrogodišnji igrač iznesen je s terena tijekom susreta s Alavesom 30. kolovoza, a dijagnosticirana mu je srčana aritmija.

Napadač Barcelone svoju odluku objavio je danas na press-konferenciji.

Agueru je Barcelona dozvolila tromjesečno odsustvo kako bi se podvrgnuo pregledima i terapijama, ali se ipak neće moći vratiti na teren. 

- Odlučio sam prekinuti karijeru - rekao je Aguero kroz suze. Ovo je vrlo težak trenutak. Odluku sam donio zbog srca, problema koji sam dobio prije mjesec i pol. Bio sam u dobrim rukama liječnika. Odlučio sam prije deset dana, nakon što sam sve pokušao kako bih imao bar malo nade da se vratim u igru - dodao je.

Zahvalio je Atletico Madridu koji mu je pružio priliku kao osamnaestogodišnjaku, te Manchester Cityju, za koji ga vežu lijepe uspomene, prenosi Eurosport.

- Odlazim uzdignute glave. Ne znam što me čeka dalje u životu, ali znam da imam ljude koji me vole. Uvijek ću pamtiti nevjerojatne stvari - naglasio je Aguero.

Legenda Manchester Cityja prošlo ljeto je prešla u Barcelonu, odigravši samo pet utakmica.

Argentinac je bio jedan od najboljih napadača svoje generacije, a karijeru je završio s 427 golova u 786 utakmica. Osvojio je pet naslova prvaka Engleske, dva FA Cupa i šest Liga kupova sa Cityjem, dok je s Argentinom osvojio olimpijsko zlato 2008. kao i Južnoameričko prvenstvo prošlo ljeto. 

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 07:21