StoryEditor
transferi

Veliki posao Liverpoola: Doveli jednog od najboljih igrača SP-a, navijači Uniteda bijesni

Piše desk  /  29.12.2022., 09:44h

Liverpool je u posljednjim satima srijede potvrdio transfer Codyja Gakpa (23) iz PSV-a. Fabrizio Romano ranije je objavio da će nizozemski ofenzivac potpisati dugogodišnji ugovor s Redsima krajem ovog tjedna. Svi detalji bili su dogovoreni i senzacija Svjetskog prvenstva odradila je liječničke preglede s Englezima.

Liverpool je dužan platiti nizozemskom PSV-u 42 milijuna eura, a uz bonuse odšteta bi mogla narasti za 15 milijuna eura. Gakpo prema Transfermarktu vrijedi 45 milijuna eura, a ugovor s PSV-om je imao do 2026. godine. Ove sezone je u 29 klupskih utakmica postigao 15 golova i asistirao za njih 18. Na Mundijalu je bio najopasniji igrač četvrtfinalista Nizozemske s tri pogotka.

Navijači Uniteda bijesni

Daily Mail ranije je pisao da je potvrda transfera razbjesnila navijače Liverpoolovog rivala Manchester Uniteda i donosi niz reakcija navijača kluba s Old Trafforda koje su ostavili na Twitteru po objavi vijesti. Dio razloga je i činjenica da je Gakpo mjesecima bio povezivan s dolaskom u United, a onda je iznenada potvrđeno da zaista dolazi u Premier ligu, ali u Liverpool.

"Isključim se s Twittera na 20 minuta i Gakpo je u Liverpoolu", "Uznemirila me ova priča", navode neki u komentarima, dok ima i onih koji za sve krive američke vlasnike Uniteda, Glazere.

"Prošlog siječnja Liverpool je doveo Diaza, a Rangnick je molio za napadače. Ovog siječnja Liverpool je potpisao Gakpa, a Ten Hag je molio za napadača i Gakpo je bio njegov prvi izbor. Postoji razlog zašto United nije osvojio trofej šest godina, a Liverpool jest. Počinje s G."

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 02:12