StoryEditor
povratak u francusku?

Velikan želi Niku Kovača, mogao bi ga preuzeti po završetku sezone

Piše desk  /  29.03.2022., 09:36h
Nakon što je sredinom sezone na iznenađenje mnogih dobio otkaz u Monacu, Niko Kovač povezan je s klubovima poput Herthe i Evertona, ali je za njemački Bild rekao da ne želi preuzeti klub usred sezone.

Kao novi klub koji se spominje je francuski Lyon, klub koji ima vrlo lošu sezonu te je aktualni trener Peter Bosz već na izlaznim vratima. Lyon je tek deseti u prvenstvu i devet bodova od borbe za Ligu prvaka.

Kovač je prošle sezone odveo Monaco do trećeg mjesta i finala kupa, a sezonu ranije klub se jedva spasio od ispadanja u niži rang. Kovač je podigao Monaco, a istom se nadaju i u Lyonu.

Kovač je karijeru započeo kao U21 izbornik Hrvatske, vodio je A selekciju na SP u Brazilu, a zatim je potpisao za Frankfurt. Klub je odveo do prvog trofeja nakon više od 30 godina kada je 2018. s njima uzeo kup. Uslijedila je dvostruka kruna s Bayernom i nakon toga uspješan boravak u Monacu.

Osim Kovača za ovaj posao spominju se i Julian Stephan (trener Strasbourga) i Laurent Blanc, legenda francuskog nogometa, bivši trener PSG-a i Francuske.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 08:04