StoryEditor
united center

Velika večer Tonija Kukoča: Pogledajte što su mu priredili u Chicagu

Piše desk  /  31.10.2021., 13:33h
"Split je moj rodni grad, ali u Chicagu je moj dom i srce. Hvala vam svima na divnim godinama"

Toni Kukoč je bio zvijezda u United Centeru u Chicagu, njegovi Bullsi priredili su večer u čast 53-godišnjeg Splićanina pred utakmicu s Utah Jazzom. Na taj su način htjeli obilježiti njegovo nedavno primanje u Hall of Fame u Springfieldu, kao i sve što je učinio za franšizu tijekom sedam godina (od 1993. do 2000. godine) sudjelujući u tri uzastopna naslova prvaka (1996-98) kao vrlo važan član generacije u kojoj su glavne uloge bile namijenjene Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu. Kukoč je za svoju ulogu u tituli 1996. godine dobio nagradu za najboljeg šestog igrača.

Kukoč je održao govor pred rasprodanim United Centerom. Govor u kojemu nije skrivao emocije, pišu Sportske novosti.

- Najveća zahvala ide vama, navijačima. Od prvog dana dolaska u Chicago osjetio sam vašu ljubav i podršku. Split je moj rodni grad, ali u Chicagu je moj dom i srce. Hvala vam svima na divnim godinama. Još jednom bih zahvalio Bullsima što su mi prije više od 30 godina pružili priliku, hvala mojoj obitelji na ljubavi i podršci, suigračima i trenerima što sam postao bolji igrač. Puno sam od vas naučio.

Bullsi su snimili i dokumentarac, priču o Kukoču s njegovim NBA nadimkom Waiter – Konobar, zbog toga što je uvijek isporučivao lopte suigračima u najboljoj poziciji. Također, tiskane su prigodne majice s njegovim likom i potpisom.

- Dosta je mene, posvetimo se košarci i Bullsima, te da ove godine budemo što bolji i plasiramo se u doigravanje.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 01:21