LJUBUŠKI, 6. svibnja (FENA) - Ekipa ljubuškog Izviđača je u prošlom kolu osigurala svoj deveti naslov državnog prvaka BiH u rukometu, a večeras su u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom pred punim tribinama odigrali utakmicu protiv ekipe RK Hercegovac iz Nevesinja koja je završila rezultatom 35:35. Poslije utakmice popularnim Skautima su uručene medalje i pehar, a nakon toga se nastavilo veliko slavlje s navijačima.FENA/TOMISLAV GLAMUZINA -
StoryEditor
rukomet

Velika proslava naslova prvaka RK Izviđač u Ljubuškom

Piše fena  /  06.05.2023., 22:56h

Ekipa ljubuškog Izviđača je u prošlom kolu osigurala svoj deveti naslov državnog prvaka BiH u rukometu, a večeras su u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom pred punim tribinama odigrali utakmicu protiv ekipe RK Hercegovac iz Nevesinja koja je završila rezultatom 35:35. Poslije utakmice popularnim Skautima su uručene medalje i pehar, a nkon toga se nastavilo veliko slavlje s navijačima.

Trener ekipe RK Izviđač Ljubuški Toni Čolina je uoči utakmice u razgovoru za Fenu izjavio kako se njegova ekipa sigurno neće opuštati te da će u sve utakmice ući maksimalno fokusirana.

- Ne možemo se mi totalno opustiti jer imamo kup i svako opuštanje nam neće pomoći da ostvarimo i taj cilj dvostruke krune. Što se tiče fešte, dobro će nam doći, a što se tiče ove tri utakmice koje ćemo odigrati nakon osiguranog naslova i one će nam doći za polufinale kupa. Naš protivnik tamo je upravo ekipa iz Nevesinja protiv koje večeras igramo i maksimalno ćemo ovo shvatiti - poručio je trener prvaka.

Par njegovih igrača je ovaj tjedan s reprezentacijama BiH i Hrvatske osiguralo odlazak na Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj te je kazao kako se to pozitivno osjetilo i u čitavoj ekipi, od atmosfere do treninga i utakmice.

- Sigurno je da to priznanje daje novi moment, energiju i motiv da još dalje rastu. Shvatili su to na pravi način i vjerujem da će oni pokazati još veći kvalitet – rekao je Čolina.

Utakmica se odigrala pred punom dvoranom dobro raspoloženih domaćih navijača. Većinu prvog poluvremena se igralo gol za gol da bi pred kraj poluvremena gostujuća ekipa iskoristila par grešaka domaćina i na odmor otišla s prednošću od dva gola razlike rezultatom 16:18.

U drugom poluvremenu domaćini su ušli ozbiljnije i vrlo brzo preokrenuli u svoju korist. Nevesinjci nikako nisu mogli zaustaviti raspoloženog Ivana Pavlovića koji je postigao čak 18 pogodaka.

Utakmica je završila rezultatom 35:35, gosti su doma otišli zadovoljni, a ljubuška ekipa je nastavila slaviti svoju titulu.

Najbolji strijelac ekipe Ivano Pavlović i večeras je pokazao svoje pravo lice jer je postigao nestvarnih 18 pogodaka.

- Čitavu sezonu smo se borili i ginuli, igrali smo dobar rukomet i na kraju je to rezultiralo titulom prvaka. Ova utakmica nije imala neki rezultatski značaj, uvijek valja pobijediti, ali eto to večeras nažalost nismo uspjeli, ali to sigurno neće narušiti naše slavlje – kazao je Pavlović dodavši kako će se već od sutra fokusirati na Final Four kupa.

- Protivnik u polufinalu će nam biti Hercegovac iz Nevesinja, a oni su večeras pokazali da igraju oličan rukomet, da nam neće biti nimalo lako i da se ne smijemo opuštati kada dođemo gore i svaka im čast na borbi. Mi moramo promijeniti neke stvari od večeras kako bi ušli u finale – smatra najbolji strijelac ljubuške ekipe.

Podijelio je ushićenje - kako se osjeća kao prvak.

- Uvijek se odlično osjećati kao prvak, ovo mi je drugi naslov prvaka, s obzirom da u prvom nisam igrao nešto puno minuta, bio sam mlad, ali sada sam se potrudio da ukazanu priliku iskoristim maksimalno i mislim da sam to uradio na najbolji mogući način – kazao je Pavlović.

Iako je ekipa Hercegovca iz Nevesinja znala da večeras igra protiv prvaka pred domaćom publikom nisu odustajali te su sasvim zasluženo izborili neodlučan ishod.

- Stvarno je divan osjećaj igrati protiv prvaka i jedne dobre i velike ekipe poput Izviđača. Naravno, boriti ćemo se i u Final Fouru kupa. Atmosfera je ovdje bila odlična, a vjerujem da će tako biti i kod nas u kupu - kazao je mladi Aleksa Vučić, rukometaš nevesinjske ekipe.

Rukometaše Izviđača još očekuju dvije utakmice u prvenstvu te Final Four kupa gdje su već najavili da će pokušati osvojiti i taj trofej te se tako okititi duplom krunom.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:07