StoryEditor
Euro u nizozemskoj

Velika pobjeda hrvatske futsalske reprezentacije, Horvatov gol za pamćenje

Piše desk  /  22.01.2022., 07:15h
Hrvatska futsal reprezentacija je u prvom susretu Europskog prvenstva u Nizozemskoj svladala Poljsku s 3:1. Jedan od junaka bio je Žarko Luketin koji je bio nesavladiv na golu, a susret će ostati zapamćen po golu rabonom Mateja Horvata, jednim od najboljih koje smo ikad vidjeli na Euru.

Hrvatska je igrala vrlo nervozno na početku, a Poljaci su stvorili nekoliko vrlo dobih šansi nakon presinga i dugih lopti. Ipak, Žarko Luketin je bio na visini zadatka. U osmoj minuti Matej Horvat je na desnoj strani driblingom poslao u prazno golmana i braniča pa senzacionalno zabio rabonom.

U 14. minuti gledali smo pravu dramu. Najprije su Poljaci izjednačili preko Petera Kolyja koji je iskoristio grešku naše obrane. Međutim, čim je Hrvatska krenula s centra, došla je do novog vodstva. Precizan i spreman na proigravanje bio je pivot Antonio Sekulić.

Do kraja poluvremena Hrvatska je držala stvari pod kontrolom, a pred kraj je povisila vodstvo. Franco Jelovčić je nakon dvostrukog driblinga stvorio višak, a onda loptu iz mrtvog kuta ugurao u prazan gol.

U nastavku su Poljaci krenuli puno bolje. Na klupu je uoči drugog dijela sjeo Tihomir Novak koji je imao problema s ozljedom uoči turnira pa postoji mogućnost da ju je obnovio. Poljaci su pucali i napadali, a Hrvatskoj su pomogle stative i odlični Luketin.

Nakon teških deset minuta, Hrvatska se malo stabilizirala i uspjela produžiti napad te doći do malo daha. U zadnje četiri minute Poljaci su odlučili maksimalno riskirati i zaigrali su s golmanom-igračem. Ipak, Hrvatska se jako dobro branila. Sve što je i prošlo kroz blok, obranio je nesavladivi Luketin, golman Futsal Pule.

Hrvatska će u idućem krugu igrati s Rusijom koja je ranije razbila Slovačku sa 7:1. Pobjedom bi Hrvatska gotovo sigurno osigurala prolaz dalje. Utakmica se igra u utorak od 17:30. Rusi su prije prvenstva postavljeni kao jedan od najvećih favorita.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 03:35