StoryEditor
tehnički nokaut

Velika pobjeda Hrgovića: Hrvatski teškaš u 12. rundi nokautom svladao Australca

Piše desk  /  13.08.2023., 09:39h

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario je i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana.

Hrgović je dominirao prvom polovicom borbe da bi se u drugoj polovici orijentirao na čuvanje stečene prednosti. U nekoliko je navrata 31-godišnji Zagrepčanin ima svog godinu dana starijeg suparnika na konopcima, ali McKean se uspijevao održati na nogama hvatanjem u klinč.

No, početkom posljednje, 12. runde Hrgović je vezao nekoliko snažnih udaraca, a nakon razornog desnog krošea sudac u ringu je odlučio prekinuti dvoboj.

Od 16 pobjeda u dosadašnjoj karijeri Hrgović je 13 ostvario nokautom, a ova pobjeda bi mu trebala osigurati dvoboj za naslov svjetskog prvaka po verziji IBF protiv pobjednika dvoboja između aktualnog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa koji će se održati 26. kolovoza.

Novo slavlje Hrgoviću je donijelo i drugu najveću zaradu u karijeri. Prema podacima stranice Sport Payouts Hrgović je pobjedom u Londonu zaradio 347 tisuća eura. Poraženom Australcu je pripalo 116 tisuća eura.

Hrgović je do sada u karijeri zaradio oko 1,5 milijuna eura, a najveću zaradu donijela mu je pobjeda protiv Zhileija Zhanga. U toj je borbi 31-godišnji Hrvat zaradio 365 tisuća dolara. Sada mu slijedi borba za naslov prvaka, a to sa sobom nosi i veću zaradu od dosadašnjih.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 18:31