StoryEditor
transfermarkt

Vatrenima pada cijena: Brozović najgore prošao, a samo je Stanišiću porasla

Piše desk  /  31.03.2023., 09:07h

Nakon četiri osvojena boda u dva kvalifikacijska susreta za Euro 2024, protiv Walesa i Turske, hrvatski se nogometaši vraćaju klupskim obavezama. Za većinu Vatrenih povratak će proteći glatko, ali neki od njih su u teškoj situaciji.

Mislav Oršić, kojeg je izbornik Zlatko Dalić pozvao u reporezentaciju kao znak podrške, uopće ne igra u Southamptonu, a do minutaže u reprezentaciji teško može doći preko Ivana Perišića.

Posljednjih tjedana pojavila se informacija da postoji mogućnost Oršićeva ekspresnog povratka na posudbu u Dinamu, ali takvo nešto teško je očekivati.

Što se pak tiče Ivana Perišića, on igra u Tottenhamu, ali za vrijeme reprezentativnog okupljanja Antonio Conte dobio je otkaz. Momčad će do kraja sezone voditi pomoćni trener Cristian Stellini, a tko će doći nakon njega, teško je reći.

Julian Nagelsmann, trener koji je rado davao priliku Josip Stanišiću, dobio je otkaz preko noći u Bayernu. Na klupu je ekspresno sjeo Tomas Tuchel, a svi skupa nadaju se da će on nastaviti njegov razvoj.

Upravo je Stanišić jedini Vatreni kojem je u posljednje vrijeme porasla vrijednost, pa tako sada vrijedi 12 milijuna eura u odnosu na osam. Vrijednost je pala četvorici Vatrenih, najgore je prošao Marcelo Brozović, koji sada vrijedi 28 milijuna eura, a nešto manji pad doživjeli su Borna Sosa, Lovro Majer i Oršić.

Dalića ponajviše brine Brozović, koji je zaredao s ozljedama i nikako da se potpuno vrati na stari kolosijek. Senator veznog reda nije upisao dobre partije protiv Walesa i Turske, a ni u Interu mu ne cvjetaju ruže.

Na kraju, naravno, ostaje upitnik nad kapetanom Lukom Modrićem, kojem na kraju sezone istječe ugovor s Real Madridom, a novi još uvijek nije potpisao.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:29