StoryEditor
lude cifre

Vatreni su HNS-u zaradili ogroman novac za samo šest mjeseci

Piše desk  /  19.06.2023., 10:40h

Hrvatska nije uspjela svladati Španjolsku u finalu trećeg izdanja Lige nacija, no gorak okus dijelom će isprati sjajna zarada za veliki uspjeh.

Budući da su Vatreni član elitne skupine Lige nacija, samo za natjecanje u grupnoj fazi Hrvatski nogometni savez je zaradio 1,5 milijuna eura. Sjajnim igrama u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, Vatreni su osvojili prvo mjesto i osigurali plasman na Final Four.

To je HNS-u donijelo dodatnih 750 tisuća, ali tek s plasmanom na Final Four kreće prava zarada. Na putu do finala Hrvatska je svladala Nizozemsku i osigurala finale u kojem je nažalost bila bolja Španjolska.

No za osvajanje drugog mjesta, Vatreni su osigurali dodatnih 9 milijuna eura zarade. Ukupno gledano, HNS je za sjajno izdanje Vatrenih u Ligi nacija zaradio gotovo 11,5 milijuna eura. Točnije - 11 milijuna i 250 tisuća eura.

Ako tome pak pridodamo zaradu od Svjetskog prvenstva u Katru, na kojem je Hrvatska osvojila treće mjesto, cifra ide u nebo! Naime, HNS je od Svjetskog prvenstva zaradio čak 27 milijuna dolara, odnosno gotovo 25 milijuna eura.

To znači da je u šest mjeseci na HNS-ov račun sjelo nešto više od 36 milijuna eura.

Za kraj dodajmo da se zarada od Svjetskog prvenstva dijelila na sljedeći način, HNS je dobio 60 posto, dok su 40 posto podijelili između sebe igrači, članovi stručnog stožera i sve prateće osoblje reprezentacije (liječnici, fizioterapeuti, ekonomi...).

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:26