04.10.2021.,Zagreb - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Maksimir. Duje Caleta Car. Marin Pongracic Photo: Igor Soban/PIXSELLIGOR SOBAN/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
ostao u francuskoj

Vatreni se oglasio nakon propalog transfera: "Umoran sam od tih priča..."

Piše desk  /  12.02.2022., 19:12h
Duje Ćaleta-Car konačno je prekinuo šutnju nakon što ga West Ham nije doveo iz Marseillea zadnjeg dana zimskog mercata.

"Čekićari" su se jako trudili potpisati 25-godišnjeg stopera, tim više što je hrvatski reprezentativac bio dostupan za samo 14 milijuna funti (The Daily Mail). Za engelske prilike, zaista skroman iznos, međutim David Moyes ipak ga nije uspio dovesti na londonski stadion. Ćaleta-Car je dosljedno povezivan s prelaskom u West Ham i prošlog ljeta kada su Čekićari htjeli preko posudbe doći do igrača. Međutim, Marseille nije popuštao inzistirajući na transferu. Poslije svih priča i dva neuspjela pokušaja prelaska sa Azurne obale do Londona, Ćaleta-Car je prekinuo šutnju progovorivši za Le10 Sport.

- Svaki prijelazni rok sam uključen. U tisku pričaju o meni, kažu da ću otići, ali još uvijek sam tu. Ponuda može biti, ali tri strane moraju biti suglasne. Iskreno, umoran sam od pričanja o tome. U Marseilleu sam četiri godine, sretan sam što sam ovdje. Da, imao sam zanimljive prilike koje nisam prošao, pa kad dođe trenutak, vidjet ćemo. Ali sada ne razmišljam o tome - kazao je hrvatski reprezentativac.

David Moyes je očajnički trebao potpisati vrhunskog središnjeg braniča, a Hrvat bi bio idealan dodatak njegovoj momčadi. Jer problema je puno u zadnjoj liniji West Hama. Angelo Ogbonna je izvan pogona cijelu sezonu zbog ozljede prednjeg križa, dok je Issa Diop, prema ocjenama navijača West Hama, bio "apsolutno jadan" ove sezone. Kao da sve to nije bilo dovoljno pa se seriji nevolja pridodao Kurt Zouma koji je ovog tjedna zbog zlostavljanja svoje mačke kažnjen dvotjednom plaćom doživjevši veliku osudu javnosti, čak i potpisivanje peticije za strogu kaznu. Zato Englezi konstatiraju da je velika štetea što WH nije potpisao visokog stopera snažnogg u skoku i kvalitetnog s loptom u nogama. Svestrani branič sigurno bi poboljšao zadnju liniju Čekićara i to za samo 14 milijuna funti. Bio bi briljantan posao za West Ham, tvrde na Otoku. Možda se WH vrati po Ćaletu-Cara ovog ljeta, ali postoji velika sumnja da je prošla "zlatna prigoda" za Čekićare. Žalit će West Ham za 25-ogodišnjako iz šibensikih Bilica, pišu Sportske novosti.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:58