StoryEditor
tek treći u povijesti

Vatreni je sve bliže PSG-u! Dočekat će ga megazvijezde Messi, Mbappé, Neymar...

Piše Desk  /  12.11.2021., 08:41h
Ostvari li se transfer, Brozović će postati tek treći hrvatski igrač koji je odjenuo dres PSG-a. Dosad su to učinili Ivica Šurjak (sezona 1981./82.) te Zlatko Vujović (od 1989. do 1991.).

Inter je Marcelu Brozoviću dao ultimatum koji će morati ispoštovati želi li i dalje igrati u Interu, piše Večernji.hr.

La Gazzetta dello Sport otkriva da su talijanski prvaci poručili hrvatskom veznjaku da u sljedeća dva mjeseca mora potpisati produljenje suradnje ili će na kraju sezone morati napustiti klub, jer će oni u međuvremenu pronaći novog igrača za Brozovićevu poziciju.

Talijanski izvori jučer su tvrdili da postoje dosta velike razlike između Brozovićevih potraživanja i ponude kluba za nastavak suradnje.

Inter mu navodno nije spreman dati više od 5,5 milijuna eura po sezoni, a Brozovićeva donja granica iznosi između 6,5 i sedam milijuna.

Iako mu ugovor istječe u lipnju, prodaja Brozovića u siječnju se ne spominje kao opcija. Milanski klub šest mjeseci prije isteka ugovora za Brozovića bi dobio samo “sitniš” pa će Inter zato radije pričekati kraj sezone kako ne bi remetio planove trenera Simonea Inzaghija. A Inzaghi je svojim izjavama već nekoliko puta potvrdio da je Brozović nezamjenjiv.

Među klubovima koji su zainteresirani za Brozovića spominju se Tottenham, Newcastle i Atletico Madrid, a navodno je najdalje otišao PSG, koji ga prati već dulje vrijeme.

Brozović je prije nepune dvije godine, u siječnju 2020., bio blizu prelaska u Pariz, praktički je nedostajao samo potpis, no Hrvat se predomislio u posljednji trenutak.

PSG-ov trener Mauricio Pochettino već je navodno naredio klupskom vodstvu da učini sve da dovede Brozovića, a s obzirom na bogatstvo vlasnika PSG-a, ne sumnjamo da će Broz dobiti plaću koju traži od Intera.

Glavni konkurenti za poziciju u PSG-u bili bi mu Georginio Wijnaldum, Idrissa Gueye i Leandro Paredes, no ne sumnjamo da je Brozović bolji od bilo koga iz tog trojica.

Ostvari li se transfer, Brozović će postati tek treći hrvatski igrač koji je odjenuo dres PSG-a. Dosad su to učinili Ivica Šurjak (sezona 1981./82.) te Zlatko Vujović (od 1989. do 1991.). Šurjak se može pohvaliti da je bio u momčadi koja je PSG-u donijela prvi trofej u povijesti, kao osvajači Kupa Francuske.

Vujović je pak u dvije sezone odigrao 62 utakmice i zabio 20 pogodaka, ali ostao je bez trofeja.

Prije dvije godine vrlo blizu prelaska u PSG bio je i Ivan Rakitić, no Barcelona je tada stopirala taj transfer, iako je samo devet mjeseci nakon toga Ivana proglasila viškom te ga pustila u Sevillu.

Brozovićeva budućnost u Interu trebala bi se znati uoči derbija protiv Napolija 21. studenoga. Dva, tri dana prije te utakmice Brozović će sa svojim agentom, ujedno i ocem Ivanom, sjesti za stol s predstavnicima Intera.

Ode li na kraju ipak u PSG, tamo će ga dočekati ponajveće zvijezde svjetskog nogometa – Lionel Messi, Neymar, Ramos i Mbappé.

Doduše, Mbappé bi u ljeto, taman kada stigne Broz, mogao napustiti parišku momčad, u kojoj je sve nezadovoljniji zato što je u sjeni Neymara i Messija.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:23