StoryEditor
Italija

Uznemirujuće: Biciklist udario čovjeka tijekom utrke i usmrtio ga na mjestu

Piše desk  /  27.05.2022., 07:35h

Tragedija se dogodila 300 metara od cilja, gotovo u punom sprintu

Mladi talijanski biciklist Nicola Venchiarutti (23) sudjelovao je u fatalnoj nesreći tijekom utrke vožene u talijanskom gradiću Castelfidardu, u pokrajini Ancona. Smrtno je stradao 41-godišnji Stefanp Martolini, sportski direktor tima Viris Vigevano.

Amatersku snimku gledatelja koji je snimio dio nesreće istražuje tužiteljstvo, a na njoj se može nakratko vidjeti trenutak kada je Martolini poslije udarca ostao nepomično ležati na zemlji.

Tragedija se dogodila 300 metara od cilja, gotovo u punom sprintu, kada je Venchiarutti u jednom trenutku izgubio kontrolu nad biciklom i zakucao se u Martolinija koji je utrku promatrao pored staze.

Martolini je udario glavom od beton i liječnici koji su stigli na mjesto događaja odmah su konstatirali smrt. Venchiarutti je teško ozlijeđen, s dva slomljena leđna pršljena i nalazi se u teškom stanju.

U međuvremenu, javni tužitelj Ancone otvorio je istragu za ubojstvo iz nehaja protiv biciklista, a to je nužan čin kako bi se pokušali rekonstruirati uzroci tragedije.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:36