07.09.2021.,Split - Stadion Poljud, Kvalifikacije za SP 2022., Skupina H, Hrvatska - Slovenija.Slavlje nakon gola Marka Livaje. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
komentar

Uživali smo: Vatreni energični, dobro posloženi i tehnički superiorni; tri hajdukovca razgalila Poljud

Piše Bruno Bošnjak  /  07.09.2021., 22:37h
Odavno hrvatsku izabranu nogometnu vrstu nismo gledali u boljem izdanju.

Hrvatska odavno nije odigrala kompletniju utakmicu. Energični, agresivni, pravovremeni i čvrsti u duelima, a tehnička superiornost svakako nije dolazila u pitanje.

Dalić je zaigrao bez klasičnog napadača, s Livajom i Kramarićem koji su naizmjence popunjavali ulogu lažne devetke i četiri igrača, uključujući njih dvojicu, kojima je veliki forte ulazak u završnicu iz drugog plana.

Krama je konačno došao na svoje, dobio je potpunu slobodu kretanja u međuprostoru gdje je vrhunski primao i prosljeđivao okomite pasove. Perišić je maltretirao inače defenzivno poroznog Stojanovića koji je odigrao jednu od najmučnijih utakmica u karijeri, a Pašalić je vrlo kvalitetno i racionalno koristio prostor, što je njegova najveća kvaliteta.

Posebna je priča Marko Livaja. Imao je lijepih poteza, u nekoliko situacija lopta ga nije poslušala, no nagradila ga je i pomazila u 33. minuti. Prvijenac pred njegovom Torcidom. Koliko za njega, toliko važan i za reprezentaciju. Sve je lakše kad se probije led.

Broz je kompjutorski precizno dirigirao, Kova kreirao a bome i prolio znoj u defenzivi, Juranović pak redovito opasno centrirao...

Hrvatska nije imala lošeg pojedinca, svi "našpanani", 100% unutra i inspirirani, uklučujući osvježenja s klupe koja su pridodala još jedan gol.

Zasluge i izborniku, vatreni su "bolje stajali na terenu", racionalno su trčali i bez suvišnog utroška energije ulazili u posljednju trećinu i sprječavali suparničke kontre. I na motivacijskom planu je odrađen dobar posao.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:43