12.02.2022., Varazdin - Druga Hrvatska nogometna liga, 16. kolo, NK Varazdin - NK Orijent 1919. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLVJERAN ZGANEC ROGULJA/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
stravična ozljeda

Užas u Hrvatskoj: Nesretnom nogometašu pukle obje kosti potkoljenice, igračima pozlilo

Piše Desk  /  12.02.2022., 15:26h
Golman Orijenta Kristian Boglić pokušao je izbiti loptu pa u škare uhvatio krilnog napadača Varaždina Leonarda Vuka, kojem su pukle tibija i fibula. Hitna ga je prevezla na operaciju.

Ružne scene u Varaždinu na derbiju prvog proljetnog kola 2. HNL između istoimenog domaćina i Orijenta. Riječ je ujedno o derbiju 2. HNL, budući da su se susrele vodeća i drugoplasirana momčad. Varaždin je pobijedio 2-1, prenose 24sata.hr.

Već u drugoj minuti nastavka dogodila se teška ozljeda njihova igrača. Nakon sudara Leonarda Vuka i gostujućeg vratara Kristiana Boglića, Vuk je pao i ostao ležati.

Vuku su pukle obje potkoljenične kosti - tibija i fibula. Igrači nisu mogli vjerovati što se događa. a nekima je skoro i pozlilo. Kapetan Igor Postonjski ostao je uz Vuka dok ga hitna nije prevezla do varaždinske bolnice. 

Kako doznaju 24sata, Vuka će odmah operirati i imobilizirati mu potkoljenicu. On je tek prije nekoliko tjedana stigao u Varaždin nakon što je u prvom dijelu sezone bio na posudbi u Međimurju.

Orijent je u trenutku ozljede imao vodstvo zahvaljujući golu Dina Dukađina iz 30. minute, no Varaždinci su smogli snage i preokreunli u samo dvije minute. Dominik Mulac zabio je autogol u 68., a u 70. je Niko Domjanić zabio za konačnih 2-1.

Igralo se 10 minuta sudačke nadoknade zbog pružanja pomoći, a Varaždin je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Orijentom na dva boda.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 10:23