StoryEditor

Užas u El Salvadoru: U stampedu na stadionu poginulo najmanje 12 ljudi

Piše desk  /  21.05.2023., 09:17h

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a deseci su ozlijeđeni u subotu tijekom stampeda na nogometnoj utakmici u glavnom gradu Salvadora, objavila je tamošnja policija na Twitteru. "Prve informacije ukazuju na stampedo navijača koji pokušavaju nasilno ući na stadion da bi gledali utakmicu Alianze i FAS-a na stadionu Cuscatlan", objavila je policija.

Ministar zdravstva Salvadora Francisco Alabi je na Twitteru objavio da su sve hitne službe odmah poslane na teren te da aktivno djeluju kako bi pomogle svima koji su ozlijeđeni. Ukupno je zasad potvrđeno da je ozlijeđeno oko 90 ljudi, a mnogi od njih prevezeni su u lokalne bolnice.

Brojka ozlijeđenih će rasti

Predsjednik Salvadora Nayib Bukele najavio je "detaljnu istragu" policije i javnog tužiteljstva. "Svi će biti pod istragom. Klubovi, treneri, stadion, firma koja prodaje karte, liga, Savez, tko god. Tko god je kriv za ovo, neće proći nekažnjeno", napisao je Bukele na Twitteru.

Alianza i FAS su dva najpopularnija kluba u Salvadoru, a stadion Cuscatlan na kojem su igrali susret može primiti preko 53 tisuće navijača pa se očekuje da će brojka ozlijeđenih rasti kako će istraga ići dalje.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:57