StoryEditor
Estadio Monumental

Užas na kultnom stadionu, dio konstrukcije se srušio izravno na navijače

Piše desk  /  01.10.2022., 11:49h

Navijači su se okupili na stadionu pripremiti uvertiru za veliki čileanski derbi, kad je došlo do velike nezgode.

Kultni čileanski klub Colo Colo za vikend će odigrati veliki derbi protiv Universitad Catolice, a tim putem su navijači htjeli igračima dati dodatnu podršku pa su se jučer okupili na njihovom Monumental stadionu tijekom treninga, piše gol.hr.

Dok su gromoglasno navijali, došlo je do nesreće koja je mogla rezultirati velikom tragedijom. Srećom, prve vijesti iz Čilea govore da do toga nije došlo, iako su hospitalizirani deseti ozlijeđenih.

Ukratko, tijekom spomenutog navijanja došlo je do rušenja jednog dijela konstrukcije legendarnog stadiona izgrađenog 1956. godine, ali za utakmice otvorenog tek 1975.

Trenutno nije poznato kolika je zapravo šteta te kako je do nesreće došlo, no na internetu se može pronaći puno kraćih snimki koje su postavili prisutni navijači.

Južnoamerički stadioni vrlo često imaju problema s prenapućenošću, što je u Europi riješeno desetljećima unazad. Upravo zbog toga do ovakvih nesreće i može doći, no čini se da je latino temperament prejak da bi se takve stvari dovele u red.

Što se točno dogodilo na tribini možete pogledati OVDJE.

Dnevnik.ba

16. veljača 2024 02:01