StoryEditor
premijer liga bih

Uvjerljiva pobjeda Zrinjskog u derbiju sa Sarajevom: Bilbija ušao u povijest Premijer lige

Piše T.R.  /  04.09.2022., 20:53h

Nogometaši Zrinjskog slavili su u derbiju 9. kola Premijer lige BiH svladavši Sarajevo na Stadionu pod Bijelim Brijegom s 4:1.

Gosti iz bh. prijestolnice su bolje ušli u susret i u 17. minuti nakon sjajne akcije došli do vodstva. Džafić sjajno petom izbacuje obranu Zrinjskog i upošljava Mulahusjenovića koji asistira Varešanoviću za 0:1.

No, radost igrača Feđe Dudića nije dugo trajala. U 23. minuti Ćuže je pao u duelu s Tomaševićem, sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Nemanja Bilbija koji je ovim golom ušao u povijest Premijer lige BiH kao najbolji strijelac a ovo mu je bio 126. gol.

Devet minuta kasnije Zrinjski u potpunosti preokreće rezultat. Ćuže je sjajno ubacio za Savića, a ovaj glavom mirno pogađa za 2:1.

Sjajno poluvrijeme nakon izborenog penala i asistencije, Ćuže je zaokružio i golom u 40. minuti kada se lijepo snašao i pogodio za 3:1.

U drugom poluvremenu smo gledali nešto mirniju utakmicu. Zrinjski je kontrolirao igru i nije davao Sarajevu puno prilika da ugroze vrata Čondrića.

U 68. minuti pitanje pobjednika je bilo riješeno. Kada je Bilbija drugim golom na susretu zabio za konačnih 4:1.

Odlično kolo za zapadnohercegovačke klubove okrunili su i Posušje i Široki Brijeg.

Posušje je kao gost svladalo Leotar s 0:1, dok je Široki na Pecari pobijedio Borac s 2:0.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
16. travanj 2024 19:29