StoryEditor
u-19 reprezentacija

Uskoro formiranje vaterpolo reprezentacije BiH

Piše desk  /  08.08.2022., 11:34h

U listopadu počinje okupljanje U-19 vaterpolo reprezentacije BiH, čiji će sastav činiti mladi vaterpolisti iz Sarajeva, Banjaluke i Neuma. Sport je ovo za koji itekako ima interesa, ali i prostora za razvoj. N1 ekipa provjerila je u kakvom stanju treniraju neumski mladi vaterpolisti koji jedini nastupaju u dvije lige u BiH i u Hrvatskoj.

Jadran iz Neuma , najstariji je vaterpolo klub u BiH. Sporazum olimpijskih saveza BiH i Hrvatske dopušta im sudjelovanje u obje lige. Trenažni proces počinje u ožujku, ali u hotelskim bazenima jer zatvorenog još uvijek nemaju.

“Dobili smo ove godine ponton, izgradio se ovaj mol, iduće godine idu svlačionice, tribine i sve ostalo, neki dugoročni plan da dobijemo zatvoreni bazen, to neće biti naravno kao u Sarajevu i Banjaluci, ali neki balon da možemo trenirati cijelu godinu”, rekao je Kristijan Njavro, trener Vaterpolo Kluba Neum.

Najbitnija stvar u počecima vaterpola jeste samo plivanje. Radi se već od najmlađe dobi. Interes postoji i kod dječaka kod djevojčica. Za Maka Dujkovića vaterpolo nije sport poput ostalih sa loptom. Ne može se kaže Mak, tek tako doći i igrati.

“Vaterpolo ne možeš, prvo ste treba biti dovoljno dobro plivački spreman.”

Formiranje U 19 reprezentacije značit će i dodatnu promociju vaterpola , a dodatnim ulaganjem u mlade snage BiH bi možda mogla imati i vaterpoliste koji brane boje svoje zemlje na olimpijskim nastupima.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:48