StoryEditor
ukrajinski boksač

Usik nokautirao Duboisa u 9. rundi i obranio titulu: Hrgović će s njim boksati za svjetski pojas

Piše desk  /  27.08.2023., 09:08h

Ukrajinac Oleksandr Usik obranio je titulu svjetskog teškaškog prvaka nakon što je u Wroclawu u 9. rundi nokautirao Britanca Daniela Duboisa. Sjajni 36-godišnji Usik je protiv 11 godina mlađeg protivnika došao do savršenog omjera 21-0 u karijeri i sljedeći protivnik trebao bi mu biti Filip Hrgović koji je obavezni izazivač IBF-a.

Usik je očekivano dominantno krenuo od samog početka i nizao je runde za rundom da bi ga početkom pete rune Dubois pogodio ispod pojasa zbog čega je meč prekinut na nekoliko minuta. Taj udarac malo je uzdrmao Ukrajinca, ali se ubrzo stabilizirao i nastavio dominirati.

Dubois jednom ustao, drugi put nije mogao

Pred kraj osme runde Usik je srušio Duboisa kojemu je sudac odbrojavao, ali se Britanac ipak uspio ustati i nastaviti meč. No, ne za dugo. Sredinom devete runde Usik je prvo jednom kombinacijom dobro uzdrmao Duboisa i onda ga opet srušio sjajnim direktom. Britancu je sudac opet brojao, ali ovaj put više nije mogao ustati.

Hrgović će gotovo sigurno biti sljedeći Usikov protivnik, a ta borba ne bi se trebala održati prije početka sljedeće godine. Problem za hrvatskog boksača mogla bi biti dugoočekivana superborba između Usika i Furyja za ujedinjenje titula i moguće je da se ta borba dogodi prije one Usika i Hrgovića.

Hrgovićev promotor Eddie Hearn rekao je nakon njegova zadnjeg meča da će IBF odmah nakon meča Usika i Duboisa pozvati Hrgovića kao obveznog izazivača i Hrgović bi trebao biti prvi Hrvat koji će boksati za teškašku titulu nakon Željka Mavrovića.

Hrgović čeka datum

"Kada ću se iduće boriti? Ovisi kako će se razviti situacija. Ako borba za titulu bude sljedeća, sumnjam da će se to sve dogovoriti do kraja ove godine, možda početkom iduće godine", otkrio je Hrgović nakon zadnjeg meča i dodao:

"Ako to sve propadne, uz neku opciju da će se dogoditi meč za ujedinjenje titula (Fury vs. Usik), meni bi ponudili ‘step aside deal‘, odnosno novac da pričekam svoju priliku. Onda bih se svakako htio boriti još jednom do kraja ove godine".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:12