StoryEditor
1.hnl

Unatoč pobjedi u derbiju Hajdukovci bijesni na suca, tvrde da je pomagao Dinamu. Evo što mu sve zamjeraju

Piše desk  /  02.10.2023., 09:17h

HAJDUK je u 10. kolu SuperSport HNL-a u velikom derbiju pobijedio Dinamo 1:0. Jedini gol zabio je Emir Sahiti u 59. minuti nakon krasne akcije Splićana u tri poteza. Hajduk se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto i preskočio drugoplasiranu Rijeku. Dinamo ostaje na trećem mjestu.

Iako nije napravio nijednu kardinalnu grešku koja bi odlučila pobjednika, javnost je krajnje nezadovoljna poslom koji je odradio glavni sudac utakmice Igor Pajač. Posebno se to odnosi na navijače Hajduka koji mahom smatraju da je imao nedosljedan kriterij, da je cjepkao igru i sve sitne odluke dao u Dinamovu korist, prenosi Index.

‘‘Bio je loš. Mene to nervira i nitko to ne smije reći. Na 50-50 svaka je njihova. Naš svaki faul je žuti karton. Gledao sam utakmicu Tottenham - Liverpool. Sudac je pogriješio, ali su se ispričali. Volio bih da tako i ovdje kažu, ali to se neće dogoditi‘‘, poručio je Hajdukov trener nakon susreta. 

Što sve Hajdukovi navijači zamjeraju Pajaču?

Jedna od prvih Pajačevih grešaka bila je rano na susretu kada je Gabriel Vidović pokušao iznuditi jedanaesterac. Sudac je dobro procijenio da prekršaja nije bilo, ali je propustio Dinamovom krilnom igraču dati žuti karton.

No, to nije zaboravio u slučaju Zvonimira Šarlije i Mihaela Žapera. Prvi je dobio javnu opomenu za prilično benigan start, dok je Žaper dobio žuti karton jer je ironično pljeskao na krivu odluku Pajaču koji je dao Dinamu faul nakon jednog duela.

Konačno, pretkraj utakmice je Boško Šutalo s dvije ruke vukao Marka Livaju za leđa, no sudac nije ništa svirao. U nastavku akcije Dario Melnjak je pokušao stići do lopte u kaznenom prostoru Dinama, ali je nakon sudara s Perićem sviran faul za Dinamo.

Hajdukovci smatraju i kako su u par navrata oštećeni na način da igrači Dinama nisu dobili žuti karton kad su trebali. To se prije svega odnosi na situaciju kad je Sadegh Moharrami s leđa srušio Filipa Krovinovića, ali i par neopreznih startova Josipa Mišića.

Strahonja pohvalio suđenje

"Pajač je zaslužio visoku četvorku, možemo biti zadovoljni. Siguran, miran i staložen, što su preduvjeti za kvalitetnu kontrolu i vođenje utakmice. Impresivno je ušao u utakmicu s obzirom na dvije incidentne situacije. Dobro je vodio utakmicu, dao je žute kartone Emreliju i Melnjaku. Možda oko 35. minute jedan krivi aut...

Vrlo dobar menadžment obiju klupa, treneri su ga uvažavali. Moramo biti zadovoljni suđenjem. Utakmica nije bila jednostavna. Bio je pokretljiv, u svakom trenutku na dobrom mjestu. Možemo pričati o jednom-dva prekršaja, u ovakvom intenzitetu mora biti propusta.

Kontrolirao je utakmicu, donosio odluke o prekršajima i incidentnim situacijama u kaznenom prostoru te imao povjerenje, koje mu treba dati za pravo", rekao je Strahonja o nastupu glavnog suca utakmice.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
24. srpanj 2024 08:49