StoryEditor
tužna vijest

Umro je Siniša Mihajlović

Piše desk  /  16.12.2022., 15:34h

Umro je Siniša Mihajlović, objavili su talijanski mediji.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije te nogometni trener. preminuo je u 54. godini od leukemije, teške bolesti s kojim se borio godinama. Od njega se na društvenim mrežama oprostila i Fiorentina. Podsjetimo. Mihajlovićeve kćeri danima nisu aktivne na Instagramu, a supruga Ariana se ne oglašava od 5. prosinca, prenosi Index.hr.

Sjajna karijera

Mihajlović je rođen u Vukovaru 1969. godine. Igrao je za Vojvodinu, a proslavio se igrajući za Crvenu zvezdu. Igrao je na poziciji libera te bio poznat po sjajnom izvođenju slobodnih udaraca. Nakon Zvezde otišao je u Italiju, gdje je igrao za Samdoriju, Lazio i Inter. U Italiji je zabio 28 golova iz slobodnih udaraca, što je i danas rekord.ac

Mihajlović je početkom rujna dobio otkaz u Bologni, nakon što je bio bez pobjede, uz tri osvojena boda, poslije prvih pet kola talijanskog prvenstva. Srpski stručnjak ranije u trenerskoj karijeri vodio je Cataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino i lisabonski Sporting. Kao igrač bio je član Borova, Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lazija i Intera.

Zadnje dane proveo je u bolnici

"Siniša je u bolnici, svjestan i budan. Nije u komi kao što neki objavljuju niti je bio u komi. Danas je bolje nego jučer i posljednjih dana, ali je i dalje u božjim rukama. Može živjeti još deset dana, a može i 30 godina. Takva je bolest. On je toga svjestan, toga je svjesna i njegova obitelj", rekao je prije par dana Mihajlovićev bliski prijatelj za srpski Sportal.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 02:54