01.04.2022., Zagreb - Hrvatski dragovoljac predstavio posebne dresove u kojima ce igrati susret protiv Dinama kao oblik potpore ukrajinskom narodu, a dres je u bojama ukrajinske zastave te motivima njihove narodne nosnje. Na konferenciji je predstavljen cijeli projekt u koji je ukljucen Crveni kriz Zagreb, te nacin pomoci ukrajinskim obiteljima koje su svoj novi dom i sigurnost od ratnog stradanja pronasle u Zagrebu. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELLDAVORIN VISNJIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
1. hnl

Ukrajinska narodna nošnja i boje zastave na dresu Hrvatskog Dragovoljca

Piše hina  /  01.04.2022., 17:18h
Crveni križ Zagreb izvijestio je u petak da će nogometaši Hrvatskog Dragovoljca na utakmici s Dinamom u nedjelju nositi dres s kombinacijom ukrajinske narodne nošnje i boja ukrajinske zastave, dresovi su dostupni u prodaji, a prikupljeni novac donirat će se za ukrajinske izbjeglice.

Dresovi se mogu nabaviti po cijeni od 400 kuna na internetskim stranicama kluba Hrvatski Dragovoljac, a iznos će biti proslijeđen Crvenom križu Zagreb, koji svakodnevno brine o 630 obitelji iz Ukrajine.

Ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava navodi da je prema evidenciji u Zagrebu zbrinuto 1450 osoba iz Ukrajine.

Penava navodi da svakodnevno zbrinjavaju između 30 i 50 obitelji, a potrebe im se povećavaju, stoga je poslao apel građanima i pravnim osobama da doniraju prvenstveno dugotrajne prehrambene proizvode.

Hrvatski Dragovoljac prvi je klub u Hrvatskoj, ali i svijetu, koji će igrati u dresovima s bojama i znakovima Ukrajine.

Kapetan Dragovoljca Valentino Majstorović pozvao je druge klubove u HNL-u da se priključe toj humanitarnoj akciji.

Na dresu se nalazi i znak prijateljstva Hrvatske i Ukrajine, a u njemu je NFC čip, čijom aktivacijom se ulazi u aplikaciju Crvenog križa gdje se može jednokratno donirati ili postaviti mjesečnu donaciju za ukrajinske obitelji u Zagrebu.

Crveni križ donacije prikuplja i u logističkom centru u Heinzelovoj 64, od osam do 16 sati te subotom od osam do 12 sati.

Dnevnik.ba

21. lipanj 2024 15:45