StoryEditor
čeka se oduka uefa-e

Ukoliko UEFA kazni Hrvatsku HNS planira popuniti stadion u Osijeku s djecom do 14 godina

Piše desk  /  19.09.2023., 13:01h

HNS će ovaj tjedan poslati UEFA-i očitovanja po pitanju dva stegovna postupka koja je pokrenula protiv njega, a odluke Disciplinske komisije UEFA-e o kaznama očekuju sljedećeg tjedna.

Ukoliko UEFA zaključi da je HNS nakon uvjetne kazne zaslužio da mu se zatvori stadion vodeći ljudi hrvatskog nogometa vjeruju kako će biti dopušteno da na utakmici u Opus Areni budu djeca do 14 godina te već pripremaju plan za to.

Incident sa zastavom

Kada je riječ o incidentu sa zastavom, HNS je detaljno objasnio svoj stav u opsežnom dokumentu s nekoliko stranica.

Ključna poruka tog dokumenta je da se radilo samo o jednom incidentu koji je odmah prekinut nakon što je primijećen. Počinitelji su identificirani i dvojica su već kažnjena od strane Prekršajnog suda, dok je treći pod istragom, prenose Sportske novosti.

HNS, iako ima svoje uvjerenje da je taj incident možda namjerno izazvan, ne želi se sukobljavati s FARE-om.

Tučnjava u Erevanu

U UEFA-i neformalno smatraju da bi primjerenija kazna bila financijska za taj propust, a ne najstroža kazna koja se odnosi na slučajeve rasizma i diskriminacije. Njihov cilj je da države i nogometni savezi aktivno rade na suzbijanju ovakvih incidenata, a ne da budu surovo kažnjavani čak i kad poduzmu odgovarajuće mjere, a dođe do izoliranog incidenta.

Što se tiče tučnjave koja se dogodila na stadionu u Erevanu tijekom utakmice na južnoj tribini, HNS nema potvrdu da su sudionici bili Hrvati. Iako se u izvješćima spominje sumnja da bi mogli biti Hrvati, nema konkretnih imena ili drugih informacija koje bi potvrdile njihov identitet.

HNS će naglasiti da nemaju dokaza o identitetu tih osoba i da nisu bile u kontaktu s Hrvatskim savezom. Očekuju da će prijava biti odbačena zbog nedostatka dokaza.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 02:28