StoryEditor
hrvati u ligi prvaka

Ugledni engleski sportski portal: Teorija kaže da će Inter osvojiti Ligu prvaka zbog Brozovića

Piše desk  /  18.05.2023., 11:24h

Manchester City deklasirao je Real Madrid 4:0 na Etihadu i time izborio finale Lige prvaka protiv Intera. Kapetan Vatrenih Luka Modrić ostao je bez finala, ali Hrvatska će tamo ipak imati predstavnika. U redovima Intera na travnjak će istrčati Marcelo Brozović koji po prvi puta ima priliku podići trofej Lige prvaka.

Mario Mandžukić 2013. godine postao je prvi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka i započeo nevjerojatan niz. Od tada pa sve do danas Hrvatska ima osvajača Lige prvaka.

Luka Modrić osvajao je Ligu prvaka 2014., 2016., 2017., 2018. godine, Ivan Rakitić osvojio je naslov prvaka Europe 2015. godine, Ivan Perišić osvojio je naslov 2020. godine s Bayernom, dok se godinu ranije zlatnom medaljom okitio Dejan Lovren. Mateo Kovačić došao je do trofeja Lige prvaka 2021. godine s Chelseajem,a 2022. godine Luka Modrić ponovno je zasjeo na krov Europe.

Da su Hrvati svake godine osvajači Lige prvaka, primijetili su i strani mediji. Ugledni engleski portal Sport Bible prenio je priču o Hrvatima kao osvajačima Lige prvaka, a prenose i komentare fanova kako su Hrvati jedina Interova nada za osvajanje trofeja prvaka Europe.

"Posljednja nada Hrvatske da održi svoj nevjerojatni pobjednički niz u Ligi prvaka. Samo je jedan Marcelo Brozović",  "Hrvatska nam je sad jedina nada. Spasi nas Marcelo" i "Manchester City nema Hrvata, Inter ima", neki su od komentara hrvatskih navijača koje je prenio ovaj portal. 

Manchester City ogroman je favorit u finalu Lige prvaka. Nakon što su s velikih 4:0 slavili u drugoj polufinalnoj utakmici polufinala protiv Real Madrida, Inter se čini kao lagan posao za stroj Pepa Guardiole. Kladionice su u potpunosti na strani Cityja kojem daju 80 posto šanse za naslov, Interu samo 20.

No, Manchester City nema Hrvata, ali Inter ima. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:15