StoryEditor
europa liga

UEFA zbog divljanja navijačima Rapida zabranila dolazak na Maksimir

Piše desk  /  02.11.2021., 17:14h
Rapid je u 2. kolu Europske lige izgubio na gostovanju kod West Hama (2:0), a njegovi navijači su napravili kaos. Gađali su engleske navijače. Letjeli su predmeti, umiješali su se i zaštitari i policija. Na kraju ih je UEFA kaznila.

Poraz od Rapida iz Beča u 3. kolu Europske lige poljuljao je Dinamove europske ambicije i ozbiljno zaklimao klupu Damira Krznara, no hrvatski prvak već ovaj četvrtak može utabati put prema novom europskom proljeću, pišu 24sata.

Dinamo će u četvrtak na Maksimiru ugostiti Rapid u 4. kolu Europske lige, a to je utakmica koja je biti ili ne biti za Krznara. Ako "Modri" dobiju, lakše će se disati nakon težeg razdoblja, a ako izgube, bit će upitan Krznarov status.

U Beču su Dinamovci imali podršku nekoliko tisuća vjernih navijača koji su okupirali Beč, a sjajna atmosfera očekuje se i na Maksimiru. Na bečkom zdanju je bilo pravo nadmetanje između navijača Dinama i Rapida, no na Maksimiru će biti samo navijači hrvatskog kluba jer je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača.

Naime, zbog divljanja navijača Rapisa u gostovanju kod West Hama, UEFA ih je odlučila kazniti.

"GNK Dinamo zaprimio je dopis UEFA-e na temu kazne koju je SK Rapid dobio nakon utakmice protiv West Hama odigrane 30. rujna 2021. i potvrdu da na utakmici u četvrtak nema gostujućih navijača. Kazna se odnosi na to da SK Rapid ima zabranu prodaje ulaznica svojim navijačima za prvu iduću gostujuću utakmicu, što znači za utakmicu 4. kola Dinamo - Rapid na stadionu Maksimir u četvrtak 4. studenog s početkom u 21.00. Iz tog razloga na utakmici u četvrtak neće biti gostujućih navijača na tribini jug stadiona Maksimir. Tribina jug bit će zatvorena za gledatelje. Isto tako, GNK Dinamo neće prodavati ulaznice austrijskim državljanima za ovu utakmicu", objavio je Dinamo. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:54