StoryEditor
liga nacija

UEFA promijenila format Lige nacija: Hrvatska i BiH se mogu naći u istoj skupini

Piše desk  /  04.12.2023., 14:34h

UEFA je odredila datum ždrijeba za novu sezonu Lige nacija. Hrvatska će igrati u elitnoj skupini, a ždrijeb će se održati 8. veljače sljedeće godine. Utakmice će se igrati u rujnu, listopadu i studenom, a za razliku od dosadašnjih izdanja, po dvije reprezentacije iz skupina proći će u nokaut-fazu.

To znači da ćemo sada imati dvije četvrtfinalne utakmice u ožujku 2025., a zatim i polufinale i finale. Dosad se odmah nakon skupina igrala završnica s polufinalom i finalom. Podsjetimo, Hrvatska je aktualni viceprvak Lige nacija, nakon što ju je u lipnju nakon jedanaesteraca porazila Španjolska. Prethodno je bila prvak skupine ispred Danske, Austrije i Francuske.

Evo s kim može igrati Hrvatska

U elitnom razredu sljedeće Lige nacija sudjelovat će Španjolska, Italija, Nizozemska, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska, Njemačka, Poljska, Srbija, Francuska, Izrael, Škotska i Bosna i Hercegovina. Liga nacija se igra od 2018. godine, a dosadašnji pobjednici bili su Portugal, Francuska i Španjolska.

Jakosne skupine

Hrvatska u Ligi nacija ne može igrati u skupini protiv Španjolske, Italije i Nizozemske, ali zato može izvući skupinu sa Portugalom, Francuskom i BiH.

Pot 1: Španjolska, Hrvatska, Italija, Nizozemska

Pot 2: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska

Pot 3: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska

Pot 4: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 06:52