StoryEditor

UEFA priprema kaotičan plan: Zbog napada na Livakovića prijeti izbacivanjem Turske s Eura?

Piše desk  /  23.03.2024., 11:40h

Turski nogometni velikan Fenerbahče objavio je u ponedjeljak kako razmišlja čak i o istupanju iz domaće lige nakon što su njegovi igrači fizički napadnuti nakon nedjeljne 3:2 pobjede na gostovanju kod Trabzonspora kada je i hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković pogođen nepoznatim predmetom s tribine te udaren šakom u glavu.

Iz Fenerbahčea su objavili kako će 2. travnja održati izvanredan sastanak skupštine kluba na kojoj će se raspravljati o daljnjim akcijama nakon događaja u Trabzonu, a nije isključeno niti povlačenje prve momčadi iz lige, prenosi Gol.hr.

Poslije svega izgleda da je i UEFA odlučila reagirati i primiriti strasti u Turskoj. UEFA jako prijeti Turcima pa čak se ide toliko daleko da se spominje izbacivanje Turske s Eura 2024. ako ne sredi situaciju u državi.

"UEFA-in dužnosnik je naglasio da bi se mogla pokrenuti velika istraga zbog najave istupanja Fenerbahçea iz lige. Ako dokažu da politika utječe na Turski nogometni savez, slijedit će velike sankcije. On čak tvrdi da misli da bi turska nacionalna momčad mogla biti izbačena s Eura 2024. Informirao je da je Turska Superliga pod strogim nadzorom i da se može dogoditi bilo što u bilo kojem trenutku", objavio je Mahmud Rzayev, poznati turski novinar.

Nakon 30 kola Fenerbahče je drugi na ljestvici sa 79 bodova, dva manje od vodećeg Galatasaraya, odnosno 30 više od trećeg Trabzonspora.

Zbog incidenta na kraju utakmice u Trabzonu u ponedjeljak je uhićeno 12 osoba, a te događaje osudio je i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
23. travanj 2024 05:32