StoryEditor

UEFA predstavila službenu loptu Europskog prvenstva 2024. godine

Piše desk  /  15.11.2023., 14:12h

- UEFA je na posebnoj ceremoniji na Olimpijskom stadionu u Berlinu predstavila loptu za Europsko nogometno prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

Adidasova lopta nosit će naziv Fusballliebe, odnosno nogometna ljubav, napisala je UEFA uz obrazloženje da je lopta inspirirana užitkom nogometa i energijom turnira na starom kontinentu.

Lopta je uglavnom bijela s obojenim rubovima, a iz UEFA-e dodaju kako dizajn lopte predstavlja njeno kretanje, kao i energiju igre kroz istaknutu crnu boju, dok crvena, plava, zelena i narančasta donose vibracije svake nacije koja dolazi na turnir, kao i čistu jednostavnost nogometa. Na lopti su i ilustracije stadiona koji će ugostiti utakmice i imena gradova u kojima će se igrati.

Takozvana Fussballliebe je, prema UEFA-i prva lopta na europskim prvenstvima s tehnologijom povezivanja te nudi uvid u svaki element kretanja lopte i pomaže u donošenju odluka pomoću VAR tehnologije koju koriste suci, prenosi Fena.

- Europsko prvenstvo predstavlja vrhunac reprezentativnih natjecanja u Europi, zbog čega smo predani osiguravanju najviših mogućih standarda kvalitete i izvedbe - od stadiona do opreme - rekao je tehnički direktor UEFA-e Zvonimir Boban prilikom uručenja lopte.

EP 2024. održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u deset njemačkih gradova. To su Berlin, Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München i Stuttgart, prenosi STA.

Dnevnik.ba

27. veljača 2024 12:17