StoryEditor
financijske obveze

UEFA kaznila banjalučki Borac ali klub nije izbačeni iz europskih natjecanja, kažnjena i dva hrvatska kluba

Piše D  /  04.03.2023., 09:46h

UEFA je kaznila banjalučki Borac zbog neplaćanja dospjelih financijskih obaveza iz prethodne sezone, priopćeno je na službenoj stranici UEFA-e. Ovaj članak je uređen s u skladu s naputcima Fact-check portala Raskrinkavanje 13.3.2023.

UEFA je sankcionirala 11 klubova i to Aris (Grčka), Astana (Kazahstan), Cluj (Rumunjska), Floriana (Malta), Konyaspor (Turska), Kyzyl-Zhar Petropavlosk (Kazahstan), Olimpija (Slovenija), Osijek (Hrvatska), Rijeka (Hrvatska), te Valmiera (Latvija).

Navodi se da je procedura pokrenuta zbog kašnjenja od više od 90 dana u isplati, te je navedenim klubovima izrečeno isključene iz Europe pod navedenim uvjetima za koje bi se inače kvalificirali u sljedeće tri sezone.

Cluj i Osijek su isključeni iz Europe i kazna će postati pravomoćna ukoliko klubovi ne ispune svoje obaveze u sljedeće dvije sezone dok Aris, Astana, Olimpija i Rijeka moraju svoje obaveze izvršiti u sezoni 2023/2024 kako ne bi bili suspendirani iz Europe.

Pored toga, klubovi će morati platiti novčane kazne, a Banjalučani su kažnjeni sa 10.000 eura, ali klub nije izbačen iz europskih natjecanja kako je to sugerirao pšrvotno objavljeni članak.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 14:18