StoryEditor
rukomet

"UBIJ HRVATA DA ŠIPTAR NEMA BRATA" Navijači Borca šokirali primitivizmom i divljačkim povicima, EHF pokreće istragu

Piše desk  /  18.10.2021., 21:17h
Veliki skandal obilježio je rukometnu utakmicu EHF kupa između banjalučkog Borca i kosovskog Bese Famgasa u kojoj je Borac slavio s 28:25. Ipak, slavlje domaćina pokvarili su rasistički i nacionalistički povici navijača.

Sramotni ispad Lešinara, kako se navijači Boca nazivaju, zabilježili su i sudac i delegat. Lešinari su poznati kao ekstremno prosrpski orijentirani navijači koji nerijetko u svojim pjesmama veličaju i ratne zločince, a ni ovoga puta nisu se mogli suzdržati od vrijeđanja i prijetnji. Kosovski klub je podijelio dio onoga što su doživjeli na gostovanju.

"Sramota! U nedjelju je odigrana utakmica drugog kola EHF Kupa protiv banjalučkog Borca u kojoj je KH Besa Famgas poražen s 28:25. Utakmica je pak ostala u sjeni suludog skandiranja lokalnih navijača koji su cijelo vrijeme navijali protiv Kosova", stoji u objavi kluba na Facebooku uz opasku:

"Bili su to rasistički i nacionalistički povici poput "Kosovo je Srbija", "ubij, ubij, ubij Šiptara", "Kosovo je srce Srbije", "Ubij Hrvata da Šiptar nema brata", "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji", a to su samo neke od pjesama koje su za slovačke suce iznenađujuće bile ok", poručili su iz kosovskog kluba nakon velike neugodnosti na gostovanju u Banjaluci, prenose Sportske novosti.

EHF pokreće istragu

Krovna kuća europskog rukometa (EHF) priopćila je danas kako će biti pokrenuta istraga zbog dešavanja na sinoćnjoj utakmici 2. kola EHF Kupa između Borca i Bese Famgas. 

Kako prenosi Avaz, na službenoj stranici EHF-a se navodi kako je veća grupa prisutnih na meču skandirala uvrede na rasnoj i drugim osnovama, što je prijavio delegat meča. Odgovornima u EHF-u također je proslijeđen i video-materijal s utakmice koja je okončana pobjedom Borca od 28:25.

Nakon što bude provedena detaljna analiza, EHF će donijeti odgovarajuće odluke. Jedna od eventualnih sankcija je izbacivanje Borca iz natjecanja, kao i drakonska novčana kazna.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:53